muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.12°

L'STEI denuncia l'incompliment del compromís del conseller Martí March

L’STEI valora de manera «molt positiva» la signatura del Pacte del professorat interí signat l’any passat, ja que dóna estabilitat tant pel que fa al manteniment dels llocs de feina com també al professorat que en forma part. D’un total de 1.319 interins de pacte, 1.121 podran seguir ocupant el curs 2015-2016 la plaça que tengueren el curs passat (un percentatge del 85%). Tot això, a més, en un context d’aplicació de la LOMQE que, en aquests moments, «genera una gran inestabilitat».  

Per altra banda, l’STEI denuncia les retallades específiques que patiran el proper curs matèries com la música, el dibuix i la tecnologia a secundària, com a conseqüència de l’aplicació de la LOMQE, un cop s’ha conegut la proposta de vacants de professorat interí per al curs 2015-2016. En el cas de música, el curs passat hi havia 45 places vacants; per al proper curs n’hi ha 18. Pel que fa a la matèria de dibuix, es passa de les 30 del curs passat, a les 21 del proper curs.

L’STEI lamenta, una vegada més, «la negativa dels responsables de la Conselleria d’Educació a aplicar una proposta que el nostre sindicat havia elaborat i que havia presentat a l’Administració, i que permetia el manteniment de l’horari lectiu de les matèries afectades i dels llocs de feina del seu professorat». A més, el sindicat assegura que les retallades que pateixen aquestes matèries «resulten incomprensible quan la pròpia Conselleria havia comunicat que l’oferta global de la plantilla de professorat augmentaria en 300 persones».

L’STEI denuncia, per tant, l’incompliment del compromís adquirit i manifestat per part del conseller Martí March i no entén com, en un context de creixement de places vacants, algunes matèries, com la música, el dibuix i la tecnologia, pateixen retallades específiques.

 

En aquest sentit, el passat 7 d’agost a la reunió dels comitès de vaga amb la Conselleria, des de l’STEI ja es va reclamar la convocatòria extraordinària d’una Mesa Sectorial d’Educació, amb l’objectiu de minimitzar els efectes de l’aplicació de la LOMCE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Només cerquen alliberar-se, fa mes de 8 anys

L'STEI són quatre vividors que no defensen els interins: la Conselleria els hi deu un segon sexenni i aquest sindicat ni mu.

Valoració:0menosmas
Per Volem el que és NOSTRE!, fa mes de 8 anys

PEL REPARTIMENT DE LA CAIXA DE RESISTÈNCIA
Ara que ja no té raó de ser la vaga indefinida, els que vàrem fer vaga tenim dret a cobrar de la caixa de resistència.
Segons les darreres informacions, hi ha més de 200000, tot i que no està confirmat, i podrien ser més.
Els que vàrem fer vaga tenim dret a accedir a aquests doblers, ja que els donants els varen donar per això.
Quan es va fer la primera repartida, es varen posar unes condicions i uns terminis massa curts, i molta gent no vàrem poder demanar ajut.
Ara toca repartir la resta de la caixa. Per això, hem d'enviar tots correus electrònics al comitè de vaga i demanar-ho. Si no, mai no veurem un cèntim dels doblers que són NOSTRES.

ENVIA EL CORREU A assembleadocentsib@gmail.com

Valoració:0menosmas
Per afiliat, fa mes de 8 anys

A l'STEI és l'únic sindicat que m'han agafat el telèfon aquest estiu i m'han ajudat. I recoman a tota la gent que necessiti ajuda que, de tot cor, demani ajuda a l'STEI. És l'únic sindicat que val la pena. I per això la resta escriu comentaris negatius.

Valoració:-3menosmas
Per ms, fa mes de 8 anys

@ms: per exemple, jo tenc pacte a la península de Llevant. Si algú amb més punts no té pacte de la meva especialitat és perquè no va voler anar tan enfora (de Palma). És per una decisió de la persona que té més punts que voluntàriament no ha volgut aquest lloc de feina.

Valoració:1menosmas
Per ms, fa mes de 8 anys

ms, dius un doi.
el pacte és una cosa bona per a tots i en podem parlar ben tranquillament. sense el pacte d'estabilitat la conselleria no contractaria tants professors de música.
Amb el pacte en contractarà més: els que tenen més punts triaran les places que hi ha i els de pacte ( que triam després) ens daran feina. Així s'aconsegueix que hi hagi més feina per al conjunt.
el que dius és cínic.

Valoració:-4menosmas
Per @ ms, fa mes de 8 anys

I no te fa vergonya dir-ho, quan hi ha gent amb més puntuació que no té pacte??? Al manco, calla.

Valoració:-2menosmas
Per Pere R., fa mes de 8 anys

Idò Francisca, tenim experiències ben diferents.
A l'STEI m'han sabut contestar a dubtes quan alguns sindicats ni agafen el telèfon.
Ahir m'hi vaig afiliar.

Valoració:-4menosmas
Per ms, fa mes de 8 anys

jo som de l'especialitat de música i ara gràcies al pacte d'estabilitat la conselleria m'ha de garantir feina tot l'any.
Gràcies STEI i ANPE!

Valoració:-3menosmas
Per Francisca Munar, fa mes de 8 anys

Abans tothom, quasi tots els docents eren d'aquest sindicat, però avui en dia està molt mal vist, especialment pels interins. Cada vegada tenen menys representació.

Valoració:-2menosmas
Per Mercadal, fa mes de 8 anys

He vist les places que s'ofereixen i la cosa no millora respecte al govern del PP. Per posar un exemple, 42 places de "primària" (tutories) en tot Mallorca. Pensem que hi ha 10.000 interins esperant a les llistes. Una vergonya. I sindicats com STEI firmaren encara convenis d'estabilitat injustos amb l'anterior equip de govern: d'això no en parlen.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente