algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Continua la polèmica pel nomenament del nou assessor del PSIB

Foto: Twitter Socialistes Santanyí

El Butlletí Oficial de les Balears ha publicat els noms dels nous assessors de les Conselleries i la polèmica s’ha encès en el departament de Salut, amb el nomenament de Jordan Thomas Llamas com a nou assessor. La nova incorporació té només 20 anys i fins ara ocupava el tercer lloc en la llista electoral del PSIB-PSOE de Santanyí. I precisament aquesta candidatura estava encapçalada per l'actual director general del Servei de Salut, Julio Miguel Fuster, parella de Patricia Gómez, actual consellera de Salut. Thomàs rebrà un sou brut anual de més de 40.000 euros.

El nomenament fet pel partit presidit per Francina Armengol ha sacsejat les xarxes socials i des de pàgines com Facebook o Twitter s’han acumulat gran quantitat de queixes en contra d’aquesta decisió.

Les reaccions arribades des del partit soci del PSIB mostren la seva sorpresa i reclamen un canvi de dinàmica. Diversos representants de Més recorden que es tracta d’un jove sense estudis o experiència contrastada. Pel que fa a Podem, Alberto Jarabo reclama que «no pot ser que els partits polítics es converteixin en empreses de treball temporal». El líder de Podem no accepta que aquests «garanteixin als joves un sou vitalici fruit de la seva vitalitat en lloc d'incentivar-los a que es formin».

Un dels membres més joves del Consell de Mallorca, Lluís Apesteguia, oferia una reflexió personal per tal de comparar la situació del nou assessor amb la resta de joves de la seva generació. El nou conseller de MÉS recordava la quantitat prevista que ha de percebre Jordan Thomas (46.283 euros) afirmant que se tracta d’una suma «amb la que no pot somiar cap jove llicenciat ni doctorat d’aquest país».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Rubí, fa mes de 8 anys

Esper i desig que això no sigui una simple cortina de fum o una notícia per despistar.

Valoració:1menosmas
Per Bel, fa mes de 8 anys

La consellera i el seu home, director general, estan creant rebuig social no només envers les seves persones, també envers el psoe i qui els ho consent, per permetre el nepitisme. Dimissió!

Valoració:12menosmas
Per ERGO, fa mes de 8 anys

Aquest pacte esta fent, i de ben aviat, tot el possible per perdre les pròximes eleccions, i que ens torni a governar el PP. La fan una darrera l'altre!!!

Valoració:7menosmas
Per Mesquida, fa mes de 8 anys

És increïble, el PSIB encara defensa aquest enxufisme. La Consellera, Fuster Culebras han de dimitir. Si el PSIB no es purifica en les generals el PSOE a Balears és mort i en 4 anys una altra vegada PP. Aneu-vos, feu-nos el favor!

Valoració:8menosmas
Per argh, fa mes de 8 anys

Millor quillo que panca renegat

Valoració:-7menosmas
Per arg, fa mes de 8 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:1menosmas
Per Toni, fa mes de 8 anys

I jo que pensava que lo dels assessors era tasca dels funcionaris tècnics... Seguim amb les mateixes practiques corruptes, tampoc hi ha dimissions ni disculpes, si passa, passa, res que no haguem vist abans. Els del PP deuen estar mes contents que unes castanyetes; perquè serà que els del PSOE la caguen cada vegada que governen a les Illes? Dimissió immediata de la consellera en qüestió i del marit per nepotisme; i de na Francina també per ser la responsable de posar polítics com ells al seu govern. En Jordan no en te cap culpa, tampoc cal donar-li tanta llenya, una ditada de mel no la rebutja ningú i mes quan ets tan jovenetlo. Hi ha que dir que es molt decoratiu amb el seu esplèndid físic, es molt curro, emperò com assessor em sembla que no està preparat. Això es autentica "casta", que te que dir Podemos i Mes al respecte? fins ara no han piulat. Després queixeu-vos que no dureu mes d'una legislatura, es que sembla que no en apreneu. Francina (bla, bla, bla), Ensenyat i Huertas (capades als reis), si ho hagués sabut per ventura hauria quedat a ca nostra. A veure si poseu fil a la agulla i feu lo que mos prometéreu perque, de moment, ja nau torts.
Salut!

Valoració:11menosmas
Per JJ Perello, fa mes de 8 anys

Però encara no han dimitit la consellera i Fuster Culebras?, no s'adonen que estan desacreditats?

Valoració:17menosmas
Per Mallorca, fa mes de 8 anys

@ Tià

i tu què saps si es un quillo o no, puta català de merda?

Valoració:-25menosmas
Per Emigrante, fa mes de 8 anys

Y por qué MES no rompe el pacto con estos españolistas del PSOE que no son de fiar?
Ah no ... es que gobiernan pero solo lograron seis escaños.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente