cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

El GOB declina la convidada dels reis a la recepció d'aquest dimecres

Plantegen als monarques una estratègia conjunta per tal d'incidir sobre la problemàtica ambiental de les Balears

L'any passat el GOB va ser convidat i va assistir a la recepció organitzada pels reis d'Espanya al palau de l'Almudàina, i va aprofitar per lliurar als monarques un escrit en el qual es repassava la problemàtica ambiental de les Illes.
 
L'entitat ha estat convidada de bell nou a l'acte social de demà, tot i que enguany l'organització ha acordat declinar amablement la convidada i emplaçar els reis a una propera reunió de treball, per tal d'impulsar de forma conjunta la transmisió a les autoritats administratives de les preocupacions i suggeriments de correcció a la problemàtica ambiental que pateixen les Illes Balears.
 
Adjuntam el text de l'escrit:
 
 
 
Palma, a 4 d’agost de 2015

 
Benvolgudes, les vostres majestats, reina i rei d’Espanya:


Des del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa agraïm sincerament que novament se’ns hagi tingut en compte i convidat a l’acte d’acostament de les vostres majestats a la societat illenca. La vostra invitació ens congratula, ja que interpretam que reconeix el nostre esforç per conservar el medi ambient de les Illes i la nostra posició com a peça important de l’engranatge social balear. 

No obstant, enguany declinam amablement la vostra invitació ja que donam per realitzat l’acostament protocol·lari entre el GOB i la Casa Reial, tingut lloc el passat estiu en l’acte de presentació de les vostres majestats a la societat illenca i al qual assistí la nostra entitat. 

Havent-nos conegut formalment l’any passat a través de la nostra expresidenta Mika Noguera, en aquesta ocasió preferim emplaçar-vos nosaltres a vostès, en clau de feina per a avançar cap als nostres objectius en matèria de conservació del medi ambient i el patrimoni natural.
 
En aquest sentit, quedam a la seva disposició per reunir-nos, al nostre local o allà on considerin convenient, per tal d’encetar línies de treball conjuntes entre el GOB i la Casa Reial i compartir la feina de transmissió a les autoritats que ens administren de la dimensió dels conflictes que posen en perill el medi ambient i el benestar dels habitants de les Illes Balears.

Entre els molts possibles temes a abordar, pendents de la concreció definitiva de la reunió, suggerim tractar sobre l’esgotament dels recursos hídrics a Eivissa a causa de la sobrecàrrega turística, la necessitat d’establir un sostre d’afluència de turistes a les Illes (debat que ja s’està plantejant a Formentera), el risc de les prospeccions d’hidrocarburs a l’entorn de les Balears, la construcció d'infraestructures desproporcionades (ampliacions de carreteres, ports, aeroports, termoelèctriques, incineradores de residus, ...), la importació de residus per satisfer les expectatives de guany de l’empresa incineradora, la urbanització del camp (construcció de xalets, camps de golf i polo, equipaments turístics al sòl rústic, ...), la reconversió i creixement de les zones turístiques amb la urbanització de les darreres zones humides de l’entorn de Palma (Ses Fontanelles i Magaluf), la proliferació d'oferta de "tot inclòs", la concessió de prioritat turística a tota la resta (habitatges que es lloguen per allotjar turistes en perjudici dels residents sense casa en propietat, esglésies que es remodelen per fer "chill out", places i carrers de vianants convertits en terrasses de comerços, instal•lació de grans superfícies comercials, definició de zones exclusives als ports i les platges, ...), i l’aprofundiment en les mesures de contenció, moratòries al creixement i implantació de fiscalitat progressiva al malbaratament de recursos i a l'increment de la pressió del consum i demogràfica sobre les Illes Balears.

Reiterant el nostre agraïment per la seva convidada, restam idò a la seva disposició per avançar conjunts en la millora ambiental de les Illes.

Rebin una cordial salutació

Maria Suau Font
Presidenta del GOB-Mallorca

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macia, fa mes de 7 anys

...??????, i que putes tenen a veura es catalans en aquesta historia??
Es que, bono estic flipant en colors. Es GOB, ha tengut mai res a veura amb Catalunya?

Valoració:-4menosmas
Per Dignitat, fa mes de 7 anys

Dignitat,


Balears, Valencians, i Aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista!
Mallorquins catalanistes cuatre replegats traïdors de sa seva Terra...
Som mallorquins, mai catalufos!

Valoració:-15menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Per a Tofol. I tu Tòfol, què ets ?, d'on vens ?, tens clares les teves arrels ?. Et diré que jo penso, riu, ploro, estimo amb el respecte als meus avantpassats catalans de fa segles i estimo Mallorca igual o més que tu. L'única diferència entre tu i jo és que, en aquest cas, jo no m'he venut als què fa tres-cents anys ens van conquerir i van decretar el principi de la fi de la nostra llengua i cultura i, durant tres segles, han escrit la història, la seva història, la dels vencedors i ens han tingut tot aquest temps enganyats i espoliats com a qualsevol altra de les seves colònies. Tu, i tants com tu, que diuen renegats als que defensen les seus arrels us vull dir que "si os agachais y veis dos pares de cojones, no es que seáis mas hombres que los demás, es que algo os están endiñando".

Valoració:10menosmas
Per arg, fa mes de 7 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:6menosmas
Per Millor, fa mes de 7 anys

Si el Rei no ha volgut donar la ordre a l' Exèrcit d' aturar les celebracións del Tercer Centenari , ofenent així als ciutadàns de les nostres Illes, és molt millor que les institucións i associacións que ens represrnten, no vagin a cap acte de la corona espanyola.

Valoració:13menosmas
Per Tofol, fa mes de 7 anys

Pep i Jaume sou uns mallorquins renegats venuts an es Principat ..
Mallorca mai será lo que voltros voleu..
Més val foraster integrat que mallorquí catalanista I renegat.. I ho sabeu..!!

Valoració:-24menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Per a Marga: Botiflera

Valoració:10menosmas
Per pep, fa mes de 7 anys

Per a Marga: gonellota

Valoració:11menosmas
Per Marga, fa mes de 7 anys

GOB es una organització ecologista o un partitura polític Camuflat..!! Se vos veu es llautooooo.....
Sa mayoría de comunitats de l'estat es tornerien locos de alegria ... si les reis antes sin a aquestes de vacacions , no es pot menysprear a sa familia real que tan han fet per Mallorca i seas altres illes..!!

Valoració:-26menosmas
Per La Democràcia per Damunt de Tot, fa mes de 7 anys

L´any passat el Gob va assistir a la recepció dels Reis, però abàns van consultar amb els afiliats si voliem que enviàssin una representació o ens enstimavem més que no hi anàs ningú. La majoria ho va voler i el GOB, va escoltar la majoria.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente