cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

Creix la indignació per les proves LOMQE

L'onada d'indignació contra les proves LOMQE de tercer de primària continua creixent. Molts pares i mares d'alumnes de tercer curs de primària s'han posat en contacte amb la redacció de dBalears per expressar el seu malestar per allò que defineixen com una utilització política dels seus fills, ja que entenen que les proves estan orientades a ·"demostrar" que els alumnes dominen molt bé algunes matèries i tenen coneixements insuficients d'algunes altres.

Durant el dia d'avui distintes webs han publicat les proves de les diverses matèries, amb l'objectiu de fer públic i denunciar aquest parany polític.

Cal recordar que les proves LOMQE de tercer de primària es fan aquest dimarts (anglès i castellà) i dimecres (matemàtiques i català).

Segons els experts consultats per dBalears, les proves de matemàtiques de la LOMQE que s'han de fer aquest dimecres als centres educatius, superen amb escreix el coneixement dels alumnes de tercer de primària.

Una de les webs que han publicat les proves és pictureshack:

http://www.pictureshack.us/images/27150_IMG-20150518-WA0037.jpg
http://www.pictureshack.us/images/43361_IMG-20150518-WA0038.jpg
http://www.pictureshack.us/images/56134_IMG-20150518-WA0039.jpg
http://www.pictureshack.us/images/85430_IMG-20150518-WA0040.jpg
http://www.pictureshack.us/images/18320_IMG-20150518-WA0041.jpg
http://www.pictureshack.us/images/60349_IMG-20150518-WA0042.jpg
http://www.pictureshack.us/images/29883_IMG-20150518-WA0043.jpg
http://www.pictureshack.us/images/5780_IMG-20150518-WA0044.jpg
http://www.pictureshack.us/images/85960_IMG-20150518-WA0045.jpg

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Una professora vocacional, fa mes de 8 anys

@ Mare, d'una altra mare:
Pares, dedicau-vos a fer la vostra feina que és educar els vostres fills en el respecte, l'educació, la responsabilitat, la tolerància, la sensibilitat, l'empatia, l'estimació per la cultura, l'esforç, la curiositat... i deixau de d'utilitzar els vostres fills per a fins partidistes. Deixau de ser còmplices d'interessos polítics, deixau de fer-vos manipular i informau-vos de veritat, deixau de consentir que us ceguin fòbies absurdes, prejudicis i frustracions sense sentit. Deixau de difamar. No som l'enemic. Sense docents no hi ha educació. Si voleu que funcioni el sistema educatiu, pel bé dels vostres fills, hem de fer feina en equip, des del diàleg i el respecte, encara que no estiguem sempre d'acord en tot. Construir i no destruir, col·laborar i no fer guerres absurdes, aquest és el camí si de veritat els nins us importen.
@ LA MAJORIA DE PARES, gràcies pel vostre suport i col·laboració, no només durant la lluita d'aquests anys, sinó també en el dia dia de la nostra tasca comuna, meravellosa, d'educar les futures generacions.

Valoració:16menosmas
Per Professora vocacional, fa mes de 8 anys

@ tots els que insultau: us posau en evidència vosaltres mateixos amb la vostra mala educació. No sou ningú per a jutjar mestres i professors, perquè amb aquest discurs d'odi i frustració ple d'insults i sense arguments només demostrau que no teniu ni l'autoritat moral, ni la formació necessàries per a jutjar un col·lectiu de professionals amb titulació, experiència i vocació. Nosaltres també podríem acusar-vos a vosaltres i els vostres gremis de ser ineptes, corruptes, analfabets funcionals o vés a saber què més, però no ho farem perquè no som així. Nosaltres no creim en els prejudicis ni ens deixam manipular pels polítics que defensen els seus interessos mesquins utilitzant la gent i les arques públiques de forma immoral. Tampoc no ens deixam comprar, per això no acceptam de negociar únicament els complements salarials, com han volgut els del PP que ens desgovernen, a quatre dies de les eleccions. Negociarem per millors condicions de feina que ens permetin aconseguir una educació millor, fent feina tots plegats: administració, docents i famílies. Nosaltres creim en el diàleg des del respecte i en les crítiques constructives. Estimam la nostra feina i els nostres alumnes i, ben igual que no entraríem en disputes de pati d'escola amb els nins, tampoc no ho farem amb vosaltres. Simplement us llegirem amb llàstima o riurem dels vostres disbarats (segons l'humor del dia), i llavors, us ignorarem. No malgasteu tantes energies en odiar i fomentar l'odi al servei de senyors engominats a qui no els importau gens ni mica (ni vosaltres, ni els vostres fills). Sereu més feliços. Dedicau-vos a viure la vostra vida i, si això no és només una excusa per a fer teràpia o política, si realment voleu millorar l'eduació, llavors adoptau una actitud decent, respectuosa i tan crítica com volgeu, perquè podeu estar segurs que en aquestes condicions, sempre ens trobareu disposats a escoltar-vos. I tots ens sortirem guanyant.

Valoració:13menosmas
Per Professora vocacional, fa mes de 8 anys

@ La lluna, la pruna. Em costa de creure que siguis docent i trobis que aquestes proves externes serveixen per a avaluar la qualitat de l'ensenyament. O és que no les has mirades? Perquè no tenen en absolut el nivell dels nins de tercer, contenen errades i el format test és el menys fiable per a avaluar competències (clar que mirant les preguntes de mates es nota que no es pretén avaluar la capacitat de raonar: responen a una concepció mecànica i memorística de l'aprenentatge). Sincerament confies més en el resultat d'unes proves puntuals fetes en dos dies en una marató que causa estrés, angoixa i fatiga als nins (tot el matí ha estat el meu fill fent-les) que en l'avaluació continuada individualitzada de tot un curs? Creus que s'adapten a les necessitats dels diferents infants? No s'ha d'avaluar el progrés respecte del punt de partida i no només el resultat més que qüestionable d'unes proves en format i continguts més que qüestionables? Jo no tenc cap problema en ser avaluada per un inspector, però te diré una cosa: per a avaluar la meva tasca, no em fa falta que vengui ningú de fora perquè no hi ha millor avaluador que els propis infants, els pares dels meus alumnes i jo mateixa, en constatar els progressos que han fet al llarg del curs.

Valoració:9menosmas
Per una mare, fa mes de 8 anys

Mestres, feu la vostra feina, que consisteix en ensenyar, i deixar de banda les vostres ideologies partidistes. Els pares estem farts que utilitzeu als nostres fills pels vostres fins!

Valoració:-34menosmas
Per pepet, fa mes de 8 anys

En Pep Gonella pixa fora d'el test.
Es nombre d'indignats és el mateix de sempre. No hi ha remei.

Valoració:0menosmas
Per @docent en lluita, fa mes de 8 anys

Tu no eres docente ni eres nada. Solo un vago y una vergüenza para la profesión.
Incompetentes como tú se están cargando la educación pública de este pais

Valoració:-5menosmas
Per futura.docent, fa mes de 8 anys

A tots aquests que deis que els nostres docents son uns incompetents i altres barbaritats que hellegit per aquí vos vull dir que sou uns mal educats, haureu anat a la salle, madre Alberta i a un fart de col.legis pijos, sereu uns super advocats i tal, però no teniu ni educació ni sabeu anar pel móN

Valoració:20menosmas
Per La lluna la pruna, fa mes de 8 anys

Jo, que voleu que us digui. Som professora, d'esquerres i defensora de l'ensenyament en llengua catalana. I el què em sembla malament de la llei Wert és precisament l'afany centralitzador i el menyspreu cap a la llengua catalana, la llengua de tots els mallorquins. També em sembla molt malament que continuïn sense treure la religió de l'escola, dins el segle XXI i amb la multitud de cultures que conformen la nostra societat. Però hi ha dues coses amb les què hi estic totalment d'acord. La primera és l'abolició del PQPI (i de la vergonya dels mòduls voluntaris) i la implantació de la formació professional bàsica, així com el fet de facilitar l'accés entre els graus mitjans i els superiors de la mateixa família professional.
I també em sembla excel·lent fer tot aquest tipus de proves. I si són difícils i els alumnes ho les saben fer és perquè no hem complit el currículum o perquè ens retallen professors, ens fiquen trenta infants en una aula i dues terceres parts no s'enteren de res. Però sigui quina sigui la causa, la veritat s'ha de posar damunt la taula com abans millor i després ja cercarem de qui és la culpa, i sobretot, intentarem millorar i cercar solucions abans que no sigui massa tard. Crec que les avaluacions externes sempre són bones perquè som una professora que m'agrada fer bé la meva feina i vull que la feina de l'any que ve sigui millor que la d'enguany i m'agrada veure el producte de la meva feina. I de vegades m'equivoc, com tothom, com els metges que també s'equivoquen qualque vegada i faig autocrítica i amb això faig que la meva feina el dia següent sigui millor i els resultats dels meus alumnes també milloren...
I no m'agrada que ningú parli per mi. Cadascú que pensi el què vulgui però la meva opinió es aquesta.

Valoració:1menosmas
Per Docent en lluita, fa mes de 8 anys

Senyora" Antonia" sense accent, no veu vostè que està fent un gran ridícul? No veu que el que escriu no té cap ni peus? "millor`per" d'on surt aquest " accent" que vola? Vostè que tant en sap si es posàs a donar classe, amb quina gramàtica i de qui es basaria per ensenyar? On podriem recurrir per saber si el que està esrit és correcte? Com corregiria? Si sap tant d'anglès com " la seva llengua", mos hi podem aferrar...

Valoració:17menosmas
Per antonia, fa mes de 8 anys

Per s anonim aquest, jo ja tenc sa meva feina i moltda be considerat que estic i faig lo que m agrada . Lo que no es discutible es que es docents d aquesta comunidad cada vegada frecasen i son els pitjors de europa t agradi o no t agradi, sou uns incompetens amb mayuscules . P.D no m interesa per res aprenda catala ja que no es se meva llengo ,s ingles es mes interesant i ha estat millor`per es meu futur .

Valoració:-49menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente