nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Rajoy aprova un règim fiscal propi per a Balears a una setmana de la campanya electoral

El president de l'Executiu espanyol diu que només serà possible si hi ha «estabilitat institucional» i si continua la recuperació econòmica

José Ramón Bauzá ha celebrat avui la «fita històrica» que suposa que, per primera vegada, les Balears tendran un règim fiscal propi gràcies a la modificació del règim especial que demà aprovarà el Consell de Ministres espanyol.

Bauzá ha fet aquest anunci després de reunir-se durant gairebé hora i mitja al palau de la Moncloa amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que li ha comunicat l'aprovació d'aquesta reforma que, segons el cap de l'Executiu balear, no va poder escometre abans per la «difícil situació econòmica que travessaven Espanya i les Balears».

El règim fiscal que s'aplicarà des 2016 consisteix en una reserva per a inversions, inclou estalvis del 75% en l'impost de societats i del 65% a l'IRPF per a inversions productives d'empreses o autònoms en qualsevol sector durant tres anys, amb un límit màxim de 200.000 euros

Bauzá ha indicat que les seves estimacions apunten que 3.700 empreses i més de mil declarants de l'IRPF podran beneficiar-se d'aquest sistema fiscal, que ha qualificat de «bot històric» per a les Balears.

El president també ha obtingut el compromís del cap del Govern que la pròxima legislatura s'emprendrà la reforma del sistema de finançament autonòmic, un canvi que la situació econòmica «ha fet impossible abordar aquesta legislatura».

Però ha advertit que tant el règim fiscal com el nou sistema de finançament autonòmic només seran viables «si hi ha estabilitat en les institucions» i continua la «recuperació econòmica».

El president balear ha manifestat que aquest règim fomentarà la inversió, augmentarà la competitivitat i compensarà els costs de la insularitat de les empreses, de manera que incentivarà la creació d'ocupació.

Els projectes que es podran beneficiar d'aquests estímuls són les inversions per crear o ampliar un establiment, destinades a diversificar l'activitat o transformar el model de producció, a la creació de llocs de treball relacionats amb aquestes inversions i a la millora i protecció del medi ambient.

Bauzá ha precisat que afectarà tres eixos fonamentals: el medi ambient i tractament i depuració d'aigües, la R + D + I i les energies renovables.

Al contrari del que va passar en l'última entrevista entre Bauzá i Rajoy, mantinguda l'agost de 2014 a Palma, no s'ha parlat de les prospeccions

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Mateu Planas, fa mes de 8 anys

I això no ho denuncia qualcú??? És un acte electoralista!
Ha tingut tota una legislatura per fer les coses bé, per demanar el que li correspon a les Illes i ara creu que el votarem per aconseguir un règim fiscal que ens pertany.
Au! venga... és deuen pensar que som beneïts.
La feina d'un polític es aquesta i no perdre el temps com fan.

Valoració:1menosmas
Per Vicenç Marquès i Sanmiquel - SABADELL (Vallès Occi, fa mes de 8 anys

...I aquesta concessió que fa en Rajoy per a ses illes Balears, no ho pot fer igualment per a Catalunya?

Valoració:4menosmas
Per Soma, fa mes de 8 anys

TraduÏt al llenguatge col·loquial: aprimament de molts i engraïxament d'uns pocs.
A part, ningú m'havia dit res.
Dret a decidir. Referemdum: 24M (ARA ÉS L'HORA)

Valoració:8menosmas
Per arguiñano, fa mes de 8 anys

Aixó de regim fiscal propi vol dir que encara ens aprimarán més la cartera. Regim made in pepe, la carn per jo i els ossos per tu.

Valoració:8menosmas
Per rialles, fa mes de 8 anys

Si Ses Balears poden fer fora es peperos, aquests tardaran mig segle a poder tornar. De malament que ho han fet, passaran gana, molta gana ..

Valoració:10menosmas
Per peperro, fa mes de 8 anys

resignate, catalufo.

Como mínimo, 4 añitos más.

Valoració:-7menosmas
Per jbm, fa mes de 8 anys

Lo que han de fer "es nostros" és deixar de mirar prim i dir ses coses pes seu nom: Fa segles que s'estat mos roba, però en aquests darrers 38 anys hem sumat un dèficit de 111.000 milions d'euros (en valors actualitzats) des quals només 33.000 poden esser atribuits a unasuposada solidaritat ni reconeguda ni agraïda, la resta, 78.000 milions d'euros han estat robatori pur i dur, i han aconseguit que ara ja estem per davalla sa mittjana espanyola en renda familiar disponible. Que envestesquen per aquí i deixin anar es fer de ploramiques.

Valoració:16menosmas
Per nomis, fa mes de 8 anys

Recordeu allò de "Apoyaré" den Sapatero ?, doncs això serà més de lo mateix !!!! , però en aquest cas den Racoi.

Valoració:18menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 8 anys

Fa tants d'anys que parlen del REB que ja no em creg res. El que si hem REBut son moltes retallades de coses que ja teniem

Valoració:12menosmas
Per Han d´estar torrats per creue´l, fa mes de 8 anys

I això què és? Grumolls per esquer i dur-se´n el peix gros?

Ja no el creu ningú. Fa temps que el coneixem i va perdre la crediblitat. Insisteixen i no se n´adonen que
se´ls veu el llautó.
Voldria sebre quants de badocs el creuen...

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente