cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

La UIB reclama a l’Estat espanyol un augment del finançament

La Universitat de les Illes Balears ha realitzat una sèrie de propostes als partits polítics davant la propera convocatòria d’eleccions autonòmiques. Es tracta d’un conjunt de dades i necessitats que es recullen per tal d’obtenir el suport dels governants i millorar d’aquesta manera el funcionament de la mateixa institució universitària.

Des de la UIB es fa especial ressò en la necessitat d’assolir un objectiu primordial de cara a la pròxima legislatura: arribar a la mitjana de finançament de l’Estat espanyol en inversió a la Universitat, tant pel que fa a la transferència nominativa per alumne com a la transferència nominativa corrent.

Més ajudes destinades als alumnes i una nova conselleria

Els alumnes es posicionen com a principal element a millorar, per això des de la Universitat de les Balears insisteixen en l’obligació de mantenir els ajuts socials. Tant les ajudes que tenen com a finalitat proporcionar suport econòmic als alumnes que quedin exclosos de les beques oficials procedents de l’Estat com les que hagin tingut una causa de situació econòmica adversa sobrevinguda. A més, l’equip de direcció reclama un augment dels recursos destinats a incentivar la recerca

Proposen també la creació d’una conselleria que inclogui Universitats, Recerca i Innovació per fer efectiu el fet de viure «de ple en l’economia del coneixement». I exigeixen un nou marc institucional en el qual es pugui retre comptes en seu parlamentària per tal d’informar de la inversió feta en la cobertura de les necessitats de la UIB.

L’informe inclou una proposició per construir la biblioteca central de la Universitat. Demanen un nou projecte per raons d’eficàcia, eficiència i estalvi de recursos. I afegeixen que aquesta podria ser la biblioteca de referència de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, tal com preveu la Llei del sistema bibliotecari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Me pareix molt llògic quecls màxima institució educativs de la nostra Comunitat, tengui un pressupost suficient per poder dur a terme la seva funció, sense restriccións ni haver de passar pena

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente