lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

El Defensor del poble intercedirà pels alumnes d'ESO de la concertada sense professor de suport

La Conselleria d'Educació haurà de donar explicacions pels estudiants amb necesitats educatives especials que queden desatesos

El Defensor del poble es compromet a investigar la queixa presentada pel sindicat FSIE (Federació de Sindicats Independents d'Educació) que reclama que es modifiqui una Ordre de la Conselleria d'educació que impedeix que els psicopedagogs que fan feina a una escola concertada a l'etapa de primària puguin també intervenir de manera reglada a ESO. Segons explica el sindicat FSIE, els centres que ofereixen les tres etapes d'infantil, primària i ESO tenen dret a un professor PT de dotació bàsica, és a dir, un especialista en atenció a alumnes amb necessitats educatives especials. No obstant això, en alguns centres aquest PT no pot treballar a ESO atès que només és per a Primària. Per aquest motiu, l’alumnat amb necessitats específiques educatives de secundària queda desatès.

Així les coses, el sindicat explica que durant tota la legislatura ha estat demanant reiterades vegades a la Conselleria la modificació de l'Ordre, però afirmen que encara no s'ha obtingut «cap resposta positiva per part dels responsables polítics de la Conselleria d’Educació». Per aquest motiu, el passat mes de febrer, FSIE va remetre la queixa al Defensor del poble perquè fos aquesta institució la que instàs a la Conselleria a millorar la regulació de la dotació de personal d’atenció a la diversitat als centres concertats. Ara, el Defensor del poble ha contestat la petició dient que investigarà la queixa presentada i que demanarà a la Conselleria la documentació necessària per sotmetre-la a revisió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.