algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
12°

Jaume Font: «Amb l'actual finançament les Balears són una comunitat en fallida»

Jaume Font cap de llista de Proposta per les Illes (El PI) al Parlament de les Illes Balears ha assegurat que amb l'actual finançament "les Balears són una comunitat en fallida i inviable" i ha explicat que actualment "les Balears deuen més del doble del pressupost anual", ja que tenen un deute de 7.700 milions d'euros i un pressupost d'uns 3.000 milions.

"Si no canviam el sistema, no es pot plantejar cap canvi substancial en les polítiques a desenvolupar", segons Font.

Font s'ha compromès a que si no hi ha majoria absoluta, "serà condició indispensable per a pactar amb El PI, un compromís de canvi immediat en el sistema de finançament".

El president d'El PI, que ha reconegut que l'aspiració final és aconseguir el concert econòmic per a les Illes Balears, ha destacat els principals eixos de la seva formació i que són, a banda d'aconseguir un millor finançament, que l'Estat espanyol compensi la insularitat "tal i com tenen a Canàries"; més finançament per l'àrea de Salut i per invertir en Educació i la protecció de la petita i mitjana empresa. Font creu també que el sector turístic "és important", però se li ha de demanar "major compromís en la creació de feina".

Pel que fa a les expectatives amb que El PI afronta els propers comicis del 24 de maig, Font ha explicat que són la segona formació, després del PP, que més llistes municipals presenta: "Serem presents a 53 dels 67 municipis de les Balears". I vaticina: "Entrarem al Parlament per Mallorca, Menorca i Eivissa".

Quant als possibles pactes postelectorals, Font no s'ha volgut banyar i ha dit: "Esperem a veure quins són els resultats del 24 de maig, el canvi que ve serà molt gran i veurem fins on arriba aquest canvi".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Guaitant per la finestra, fa mes de 8 anys

A més es nota per la redacció que som tres persones diferents. Quin troç de mac, que és aquest mallorquinoide!

Valoració:2menosmas
Per Cucut., fa mes de 8 anys

Guaitant...: Moltes gràcies pel seu aclariment. De tot cor les hi don.
"Mallorquín" ja està desemmascarat. Mani feines!

Valoració:2menosmas
Per Guaitant per la finestra, fa mes de 8 anys

Ha, ha, ha! Jo soc una dona, encara que l' arribaespanya ara dirà que vostè i l' altre senyor es travesteixen per opinar.

Valoració:2menosmas
Per Cucut, fa mes de 8 anys

A Guaitant...: Em sap greu per vostè, però ara aquest orat de "Mallorquín" també es pensa que vostè som jo mateix.
Aviat tots el comentaristes seran un CLON meu per a ell.
Dispensi que la seva bona intenció li pugui dur cap molèstia. Agraït.

Valoració:3menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 8 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui actuar com si el català fos inútil i innecessari en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (12-3-2015), continuen menyspreant el català i entre els quals hi ha aquells qui l'anomenen -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una expressió equivalent per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

¿I no seria millor desfer-se de la competència de la sanitat?

Que sigui competència del Gobierno de España, igual que ho ès la policia o la justícia.

Valoració:-5menosmas
Per mallorquín, fa mes de 8 anys

cucut/quevedo/guaitant/viejo chiflado, la personalidad múltiple es un indicio claro de enfermedad mental....

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Sobretot si hem de pagar la mordida a UM o com s'anomene ara.

Valoració:-4menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 8 anys

A I doncs: ben cert això que dius, en deixar de tenir governs "franquícia" i tenir-ne un de nostro que ens representi de debò podrem començar a anar.

A El PI: a més de amb el tema de finançament trob que vos heu de banyar amb el de política territorial, linguistica i consens educatiu per poder pactar. En fareu el doble de vots així. Si no, no es fiaran fe voltros.

Valoració:6menosmas
Per gall, fa mes de 8 anys

@ganyà. Idò jo crec que farà els ous en terra.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente