El GOB ha demanat al Ministeri que elimini noves línies d'Alta Tensió de la planificació energètica estatal. L'entitat ha presentat al·legacions a l'informe a l'Informe de Sostenibilitat Ambiental de la versió preliminar de la planificació del sector energètic 2015-2020.
L'entitat, en aquest sentit, ha denunciat que l'Informe s'ha fet sobre una base cartogràfica d'espais naturals protegits incorrecta i incompleta, que no té en compte les àrees protegides per normativa autonòmica i local.
L'entitat ha recordat que l'informe contemplava línies d'Alta Tensió que durant aquesta legislatura han generat una forta oposició social, la creació de plataformes ciutadanes en contra (Plataforma Defensa Llevant, Pus Esteses o Alta Tensió Llucmajor).
El GOB, ha remarcat que aquesta oposició ha propiciat que, en el cas de la línia Artà-Manacor, s'hagi aconseguit un decret de paralització de la tramitació per part de la Conselleria d'Indústria “per tal d'optar per la repotenciació de la línia existent en comptes de la construcció d'una nova línia”.
L'entitat ha destacat que el Ministeri, “aliè a les negociacions entre plataformes, Govern Balear i Red Elèctrica Espanyola, ha tornat a incloure aquestes línies dins de la planificació”. “El més greu però és que ho fa sense atendre la realitat insular, amb manca de justificació, a partir d'informació incompleta i incorrecta i sense atendre la realitat de la planificació territorial ni tenir en compte la incidència paisatgística de les línies d'Alta Tensió en un territori insular, fràgil i limitat”, ha afirmat.
Els aspectes més greus en relació als quals ha al·legat el GOB són:
-Manca d'arguments que justifiquin el desplegament de les línies d'Alta Tensió a Mallorca
-Incidència territorial i afectació ambiental i paisatgística
-Projectes polèmics que han generat oposició social