cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

El mal temps obliga a tancar les carreteres de la Serra tot el cap de setmana

Una de les carreteres afectades. | Teresa Ayuga / PALMA

La Direcció Insular de Carreteres del Consell de Mallorca mantindrà tancades al trànsit aquest cap de setmana les carreteres de la Serra de Tramuntana afectades pel temporal de neu des del passat dimecres.

Aquest divendres el Comitè Tècnic Assessor del CECOP (Centre de Coordinació Operativa), de la Direcció General d’Emergències, s’ha reunit amb caràcter d’urgència davant la situació d’alerta provocada per l’onada de fred i neu a les Illes Balears, que afecta especialment a la Serra de Tramuntana.

A la reunió, les forces de seguretat i els Serveis d’Emergència de les Illes, recomanen als ciutadans no pujar a les zones altes de la Serra durant el cap de setmana cercant la neu, perquè el risc de despreniments de roques i de possibles accidents és alt per les gelades i el mal temps, que està previst que continuï fins al dilluns que ve, amb cotes de neu que oscil·laran entre els 300 i 800 metros, segons ha informat la responsable de l’Aemet a Balears.

Per aquest motiu, es mantindran tancades al trànsit la Ma-10, els trams de Pollença a Lluc i del Coll de sa Batalla fins al mirador de ses Barques, i la Ma- 2130, de Caimari a Lluc. Només es permetrà passar per les mateixes als serveis d’emergències, si ho necessiten, i a veïnats o residents que vaguin amb cadenes, amb avituallament suficient, amb el dipòsit ple i amb un mòbil amb la bateria carregada.

Els operaris de Carreteres, per la seva part, continuaran fent feina amb les màquines llevaneu per garantir el pas als veïnats i vehicles d’emergència.

De fet, aquesta horabaixa gràcies a la tasca dels treballadors de Carreteres s’ha pogut baixar als nins de l’escolania de Blauets de Lluc amb tres autocars petits per passar el cap de setmana amb les seves famílies. Rafel Gelabert, director insular de Carreteres, s’ha desplaçat fins a Lluc amb els operaris.

Situació de la resta de carreteres

A hores d’ara, a més de les mencionades carreteres, també estan tancades al trànsit la Ma-11A, coll de Sóller, del PK 16,9 al 27,8, així com la Ma-2110, Bunyola - Orient- Alaró, del PK 0 al 15. En aquesta carretera es permet el pas d’Alaró a Orient només als residents i vehicles d’emergències.

També romanen tancades la carretera del cap de Formentor (Ma-2210), des de l’hotel fins al far pel perill de despreniments de roques i arbres per la neu, i la Maa-3333, d’Artà a l’ermita de Betlem, del PK 4 al 6,68.

La previsió és que aquestes vies estiguin tancades, en principi, fins demà, en què es farà feina de nou perquè es puguin obrir al trànsit. Més de 60 treballadors de les brigades d’emergència de Carreteres i 10 màquines llevaneus han fet feina avui per retirar la neu.

Des del Centre de Coordinació de Carreteres s’informa puntualment a través de la pàgina web del Consell de Mallorca (www.conselldemallorca.net/sit/incidències) de les incidències a les carreteres.

La Direcció Insular de Carreteres recomana precaució a l'hora de conduir avui per la xarxa viària de l’illa les condicions meteorològiques adverses, que es prolongaran fins dilluns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.