cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

Protecció Civil dóna consells de seguretat per als 'correfocs' i 'foguerons'

Protecció Civil de Calvià ha publicat a Twitter una sèrie de consells i recomanacions de seguretat per divertir-se sense perill dels tradicionals 'foguerons' i 'correfocs' de les festes de San Sebastià i Sant Antoni.

Per a les populars fogueres, Protecció Civil ha recomanat cercar un lloc obert i allunyat de les masses, en el que es puguin localitzar rutes d'escapada i punts de trobada, i no encendre la foguera amb gasolina, sinó utilitzar al seu lloc gasoil, parafina o pastilles d'encesa ràpida.

Així mateix, ha recordat que no s'han de tirar al foc materials plàstics per la qual cosa les escombraries s'han de dipositar als contenidors. Tampoc no s'han de llançar ni al foc ni als contenidors petards ni coets. A més, és preferible portar estris d'un sol ús (plats, forquilles, ganivets, tovallons...) per evitar l'ús de vidre en aglomeracions.

Correfocs
D'altra banda, Protecció Civil ha demanat als participants dels correfocs que obeeixin a les indicacions de les Forces i Cossos de Seguretat, Protecció Civil, Bombers i organització i que no tirin aigua ni articles pirotècnics d'ús particular.

És recomanable dur roba de cotó, pantalons i samarreta de màniga llarga, sabates tancades amb subjecció al turmell, barret, caputxa o gorra, taps per a les oïdes i ulleres de seguretat per a la protecció dels ulls.

L'entitat ha recordat que els vidres de les ulleres normals i de les cambres poden ser fets malbé pel foc i ha recordat que no s'ha de fumar ni encendre cap tipus de foc a prop dels contenidors de pirotècnia ni tocar o recollir articles pirotècnics sense autorització.

Prudència
A més, ha insistit que el públic mantingui una distància prudencial i mantingui una actitud festiva i de respecte, permetent que les persones amb mobilitat reduïda i al·lots es col·loquin a primera fila.

“Com a públic participant, sou els primers i únics responsables dels accidents que es puguin ocasionar perquè no (...) les indicacions i les mesures de seguretat”, ha assenyalat.

Finalment, Protecció Civil ha explicat que si per qualsevol motiu s'incendiàs la roba d'un assistent, aquest no ha de córrer sinó tirar-se a terra i no rodar per apagar les flames, i que en cas d'emergència és vital seguir les indicacions del personal preparat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.