algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Primer recull exhaustiu de les escoles de la II República a Balears

Portada del llibre.

"Les escoles de les Illes Balears en temps de la II República" és el primer llibre editat a l'arxipèlag on es fa un recull exhaustiu dels centres educatius que hi havia durant aquest període.

Aquest dijous a les 19 hores es presenta el llibre d'Antoni Ramis, Manel Domènech i Pere Carrió, al saló d'actes de l'edifici Sa Riera (UIB) a Palma.

"El llibre, a més d'una introducció històrica i una educativa, inclou una relació de les escoles (128). Aquesta classificació s'ha fet per illes i municipis i també presenta una documentació escrita i gràfica de cada un dels centres escolars construïts o existents en temps de la II República, amb fotografies antigues i actuals. També incorpora, entre altres aspectes, la descripció detallada de cada edifici escolar i de l'ús que té en l'actualitat.

El llibre és la continuació de "Les escoles de Palma en temps de la II República" que publicaren fa uns dos anys i el llibre que avui presenten és un treball fruit de sis anys de recerca poble a poble que els ha permès documentar la història d'aquests 128 centres. Per tenir total llibertat en l'edició del material, els autors van optar per autoeditar-se a través d'un Verkami i gràcies als 3.700 euros obtinguts han pogut editar els primers 200 exemplars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.