algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

El projecte Nixe III torna a l'Illa després de cinc anys d'investigació

5671
El projecte 'Nixe III' ha utilitzat diverses embarcacions durant els viatges, com és el cas de la 'Rossina di Mare'. | Arxiu

El Nixe III ha tornat després de cinc anys d'expedició. El projecte, que començà els viatges l'any 2010, ha realitzat un exhaustiu estudi de l'obra de l'arxiduc Lluís Salvador, visitant els destins, ports i enclavatges que retratà en els seus escrits.

El projecte ha comptat amb la participació de diverses embarcacions. Les tres primeres temporades es va utilitzar una embarcació anomenada Wizard of Anna i el 2013 es va utilitzar el Rossina di Mare. Durant les rutes de Balears, que s'han realitzat enguany, s'ha utilitzat el llaüt de fusta Pola.

L'expedició ha realitzat les diverses destinacions de l'Adriàtic, des de Venècia fins a Dubrovnik, i del Jònic i el golf de Corint. També s'han inspeccionat les rutes del nord d'Africa, Tunísia i Alger, les illes Lipari i les Colobretes. Enguany s'han realitzat les rutes del nostre Arxipèlag.

Informació recollida
Els responsables del projecte han compartit tota la informació recollida a la plana web www.nixe3.com. En aquest portal, els ciutadans podran trobar un exhaustiu recorregut de les embarcacions i les destinacions visitades. Els viatges donen compte dels cinquanta anys de vivències de l'Arxiduc a la Mediterrània.

Els investigadors també recopilaran, coincidint amb el centenari de la mort de l'Arxiduc que se celebra l'any 2015, tota la informació de la investigació per a treure'n conclusions i donar difusió de l'obra en diferents formats i per a diversos públics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.