algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Atac identitari al Port de Palma per part de la Policia Nacional

Un dels moments tensos de l'embarcament. | Aire Nou

Un grup de 70 persones de la colla nord-catalana dels Castellers del Riberal i de l'entitat Aire Nou de Bao que es disposava a agafar el vaixell a Palma en direcció a Barcelona, ha patit aquest dimarts una agressió identitària per part de la Policia Nacional, tal com relaten a la seva web. El grup venia de realitzar diferents activitats reivindicatives en favor dels Països Catalans per diferents municipis de Mallorca.

Un autocar i un cotxe esperaven per embarcar quan un agent comentà a l'altre “posa que són de la Catalunya nord, la Catalunya no existeix, només existeixen Espanya i França", tot això en castellà. I afegí, si un dia Catalunya és un Estat aixecarem una paret alta com el vaixell. I a vosaltres la Marine Le Pen vos posarà al ganxo".

Tot seguit els agents s'adonaren que a la matricula hi havia un adhesiu 'CAT' i de l'ANC Nord, fet que posà enacara més nerviosos als agents, segons relaten els agredits. Els agents demanaren a la Policia Portuària que els multés perquè era il·legal portar el 'CAT' a la matrícula, al que els nord-catalans respongueren que “aquest cotxe no és espanyol”.

Finalment la Policia Nacional obligà a la Policia Portuària a multar el vehicle amb 90 euros i a desenganxar l'adhesiu. També els amenaçaren que en arribar a Barcelona la policia els estaria esperant de nou.

Des de dalt del vaixell, les entitats respongueren a la policia cantant els 'Segadors' i 'Visca Catalunya', al que els agents comentaren que "si ens provoqueu cridarem el comandant del vaixell, això és molt greu".

Les entitats estan estudiant prendre accions legals pels fets ocorreguts al Port de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente
Per República de Balears, fa mes de 9 anys

El problema és que espanya i una majoria social pancastellanista, veu la plurinacionalitat de l'Estat com un problema, no com una virtud.
L'odi irracional cap els que defensam la nostra manera de ser dins aquest Estat fa que acabem pensant que les solucions són altres.

Valoració:4menosmas
Per Mallorquí de regió i, per tant, català de nació, fa mes de 9 anys

Som mallorquí i, per tant, català; com en el poema de Pere Capellà. Renegats a part.

Valoració:32menosmas
Per Balear, fa mes de 9 anys

Catalans si
Pancas no

Valoració:-3menosmas
Per agnes, fa mes de 9 anys

el tema està calent

Valoració:0menosmas
Per Joan Josep Llull, fa mes de 9 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"

Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)

Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:19menosmas
Per Mallorquins, alçau es cap, fa mes de 9 anys

Jo estim les Illes Balears per això les vull lliures i sobiranes, no expoliades i colonitzades per Castella (Espanya en diuen ara).

Tothom que ha pogut s'ha independitzat d'ells.

Catalunya parteix. Noltros quedam o partim?

Valoració:9menosmas
Per dic, fa mes de 9 anys

Rammstein:


Qui actua com foraster ets tu; ja que ignores, o vols ignorar, que els mallorquins entenem per "foraster" això que segueix:

FORASTER, -ERA m. i f. i adj.

|| 3. Castellà de nació o de llenguatge (Mall.); cast. castellano. Puch estar molt bé | com a rebostera | d'aquells forasters | que tenen ses cases | al pla del Castell, Penya Poes. 33. Parlar foraster (o en foraster): parlar en castellà. Creuen que dóna més llustre parlar y entendre es forasté, Roq. 24. Seguiren parlant en foraster amb mon pare, Rosselló Many. 46.


(DCVB)

Valoració:11menosmas
Per Rammstein, fa mes de 9 anys

jajaja els forasters de Catalunya , qui estima Mallorca no la destrueix amb ".catalanadas"-
és que arribarem a parèixer beneits pareíx mentida que hihagi gent , que no ho entenguin.
J a és hora de que ens independitzem del Català i emprenguem el nostre propi camí.
El Català no és lo nostro, lo nostro són les sobrassades i xoca molt dels botifarras.

Valoració:-18menosmas
Per ARRUIX FORASTERUM UNIFORMAT, fa mes de 9 anys

Arruix de Mallorca forasterum PANESPANYOLIISTA!!
BARCO DE REKILLA!!!!
Benvinguts a Mallorca compatriotes catalans de la Catalunya Nord!!!!
Benvinguts a Mallorca compatriotes mallorquins de les terres nordpirinenques del Regne de Mallorca!!!!

Valoració:13menosmas
Per Titular correcte, fa mes de 9 anys

Atac identitari al Port de Palma per part de la colla nord-catalana dels Castellers del Riberal i de l'entitat Aire Nou de Bao.

Molt bé per la PN i la GC!!

Valoració:-23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente