algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
18°

Conscienciació damunt l'arena en contra de les prospeccions a Eivissa

1108
Les activistes informaren a la vorera de la mar els turistes i veïns de la zona sobre la perillositat de cercar petroli a prop de la costa. | Natalia Navarro.

Imaginau les conseqüències que pot tenir una fuita de petroli com la succeïda fa anys de les bodegues del 'Prestige' a Galícia, trasplantada a prop de les costes d'Eivissa. Com quedarien les platges paradisíaques de les Pitiüses i què en pensarien d'això els turistes?

Arguments com aquest han servit a algunes voluntàries de la plataforma ciutadana Eivissa Antipetrolífera i del grup ecologista GEN Eivissa per a dur el missatge i informar els ciutadans, tant balears com forans, sobre l'eventual fet que una catàstrofe natural d'aquesta casta colpejàs alguns dels punts del litoral pitiús més emblemàtics.

Segons Sofia, Marga, Irene, Paola, Andrea i Ana -les esmentades activistes reunides per salvaguardar l'entorn marí eivissenc i formenterer- aquest hipotètic desastre pot tenir aviat més probabilitats que mai de fer-se realitat, després de confirmar-se que l'empresa Cairn Energy disposa dels permisos governamentals per a cercar petroli entre les costes de València i Eivissa.

Molts viatgers i residents que es trobaven en una de les platges referents d'Eivissa, la de Ses Salines, reconeixien no saber-ne res del projecte de prospeccions. Per això, aquests recorreguts de voluntaris per a informar i conscienciar sobre les conseqüències que tindrien aquestes recerques sobre el medi ambient, així com la indústria turística de les Pitiüses, semblen més necessaris que mai.

«És una iniciativa local amb la qual cercam que els turistes i residents que tant estimen l'Illa es conscienciïn del que poden suposar aquests treballs de recerca de petroli. Els donem també referències per a trobar més informació», va explicar Marga Serra, integrant del GEN, qui va explicar que en el que queda de temporada es desplaçaran a més platges i fins i tot no descarten continuar amb la tasca informativa durant l'hivern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.