algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Més de la meitat d’operacions es fan a clíniques privades

22522
Metges de la clínica Rotger de Palma, durant una intervenció a un pacient realitzada a la seu de l’avinguda de Roma.

Més de la meitat d'operacions que es fan a les Balears es realitza a clíniques privades. Aquest índex tan elevat s'entén en tant que la Comunitat disposa de 12 hospitals de titularitat privada, fet que constitueix el 48% dels centres de les Illes.

Aquestes són algunes de les dades més destacades de la jornada Sanitat privada a Balears: aportant valor, que tingué lloc ahir a la clínica Rotger de Palma i que fou organitzada per la mateixa clínica, la Xarxa Assistencial Juaneda i l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS).

A més, en aquests centres es realitzen el 60% de ressonàncies magnètiques, el 50%dels PET(Tomografia per Emissió de Positrons)i el 43% dels TAC (Tomografia Axial Computaritzada) totals que es duen a terme a l'Arxipèlag. Segons el conseller delegat de la Xarxa Assistencial Juaneda, José de Carvajal, aquestes xifres demostren que els ciutadans "opten per nosaltres en oferir-los confiança i confort".

L'elevat percentatge de tot tipus d'intervencions als centres privats de Balears, a excepció dels trasplantaments, s'entén en tant que les Illes (28%) són la tercera comunitat, per darrere de Madrid (36%) i Catalunya (33%), on més ciutadans tenen una assegurança mèdica privada.

Actualment, hi ha gairebé 320.000 persones que estan doblement assegurades a les Illes, xifra que permet ser també la segona autonomia amb més ingressos hospitalaris privats (38,6%), només per darrere Catalunya. El president de l'IDIS, José Ramón Rubio, apuntà que l'alt percentatge d'assegurats a Balears es deu que la renda per càpita és superior a la d'altres comunitats, a la qual cosa cal sumar-hi que "som el país de la Unió Europea que ofereix les assegurances més barates. A Portugal, per exemple, valen el doble que aquí".

Canvi de model

El president de la clínica Rotger, Fernando Rotger, assenyalà ahir que les llargues llistes d'espera que hi ha a la sanitat pública els han portat a oferir "solucions mèdiques a preus tancats"; és a dir, si algú necessita una determinada prova o una intervenció quirúrgica, se la pot fer al seu centre pagant-ne el cost íntegre, tot i no ser-ne assegurat.

El president de l'IDIS, José Ramón Rubio, destacà que "no tenim vocació de substituir res", en resposta a la privatització de set hospitals de la comunitat de Madrid que ja s'ha posat en marxa. Ara bé, Rubio defensà que com més assegurances privades hi ha, "més es descarrega el sistema públic de salut, perquè per cada pacient que també té privat, el Govern s'estalvia 631 euros anuals". En el cas de Balears, l'estalvi de l'Executiu per cada persona que té assegurança privada és de 471,52 euros . El secretari general de l'IDIS, Juan Abarca, remarcà que "la nostra missió no és incrementar la sanitat privada, sinó que el Govern ens tingui en compte. No poden fer un pla de crònics, sinó tenen també en compte els 450 hospitals privats que es dediquen a atendre aquests pacients".

El secretari general criticà que "el sistema públic actual és insuficient tal com està, a l'empresa pública si no obtens resultats t'acomiaden".

Baròmetre de satisfacció

L'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat explicà que en el primer Baròmetre de la Sanitat Privada que han elaborat, a Balears s'ha detectat que l'atenció del personal sanitari, l'equip, la tecnologia i els horaris d'atenció en són alguns dels aspectes més ben valorats, que aconsegueixen un notable alt, pels usuaris.

En aquest sentit, subratlla també que el 70% de les pòlisses d'aquesta comunitat tenen una antiguitat superior a 5 anys i una mitjana de 6,5 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es Metge Guinyot, fa mes de 11 anys

Més encara.
Hem de contar que les de urgències, com que no queda altre remei, es fan a la pública.

Sort dels metges i professionals de la sanitat. Si depengués dels "administradors" aviat veuriem com les persones es dessagnen als passadissos de la zona de "bóxers"

SOM PERSONES !!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente