algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Pel català, pel gallec i per l’euskera

22886
La concentració d'ahir capvespre a Palma, esquerra, va ser totalment pacífica i la presència policial, mínima.

Més de 300 persones es concentraren ahir capvespre davant la Delegació del Govern de Palma per mostrar rebuig a la futura Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE). El futur text situa les llengües cooficials en un quart nivell en el currículum educatiu i és per això que tota la comunitat educativa decidí clamar ahir pel català, pel gallec i per l'euskera a l'escola.

Durant la protesta es llegí el Manifest a favor de la llengua, en què demanaren que "es respectin les competències autonòmiques en matèria d'educació i el manteniment d'un model educatiu propi, que és el que recull la riquesa de la diversitat cultural, patrimonial i lingüística de cada un dels territoris". Afegiren que "donam suport al model d'immersió lingüística que han posat en pràctica les escoles dels territoris amb llengua pròpia i també al seu manteniment com a llengua vehicular a l'ensenyament".

La concentració fou convocada des de l'STEI-i, FETE-UGT, FE-CCOO, ANPE, FAPA, OCB, l'Assemblea de mestres i professors en català Illes Balears i Escoles Mallorquines, entre d'altres. A la resta d'illes, també es dugueren a terme concentracions davant les respectives delegacions d'Educació, com també a Catalunya, al País Valencià i al País Basc.

En el cas de Galícia ja ho feren el 12 de desembre passat. Aquesta acció coordinada s'emmarca dins la campanya "Enllaçats per la llengua ara més que mai", que ha ‘exportat' a la resta de territoris amb llengua pròpia la defensa de l'idioma a través dels símbols propis en forma de llaç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 11 anys

I quants érem a la manifestació per la llengua? Milers de persones vàrem col·lapsar Palma des de la Plaça d'Espanya fins al Passeig Marítim i es va haver de llegir dos pics el manifest perquè tothom el pogués sentir, mentre que hi havia una vintena penjats del Círculo fent el ridícul en un racó (cabien tots en una foto i hi havia més espais buit que gent)... No acabareu amb la llengua de Mallorca, ni els forasters renegats ni els illencs traïdors.

Valoració:1menosmas
Per luís, fa mes de 11 anys

El SEPC també convocava!!

Valoració:14menosmas
Per jrbs, fa mes de 11 anys

Pel català, per l'euskera, pel gallèc.....i si un dia fes falta també pel castellà, aquests mateixos el defensariem....tal volta els psicòpates del Sirculo Berrear ho haurien d'entendrer.
Sabem apreciar les cultures lligades a les llengues, mes enllà de fanatismes perversos.

Valoració:8menosmas
Per emigrante, fa mes de 11 anys

No se lo que es el SiCculo. Imagino que una gosería para descalificar algo que no agrada a los catalanistas. De todos modos no voy a reuniones de esta índole, asi que no podría decirte cuanta gente va a los actos a lso que te refieres.

Valoració:1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 11 anys

Xisco, emigrante: Als actes del Si-Culo hi va més gent?

Valoració:4menosmas
Per xisco, fa mes de 11 anys

Si eran 300 personas, y lo convocaban 8 asociaciones (o mas), iban menos de 38 personas por asociación. ¡Que gentada!

Valoració:-4menosmas
Per emigrante, fa mes de 11 anys

En la foto se cuentan dieciocho personas y el fotógrafo.
Pero probablemente fueran treinta mil personas las que protestaban.

Valoració:2menosmas
Per La Familia Monster, fa mes de 11 anys

L´Oncle Fètid és un ignorant en tot el que fa referència a Educació, i pren decisións sense consultar als professionals.

Valoració:4menosmas
Per bessons, fa mes de 11 anys

@Pepinete:

A Viquipèdia no consta cap llengua que, com a tal, tengui ela geminada així com l'escrivim nosaltres. Només parla d'un dialecte de l'aragonès. Així que d'això que "existia i existeix també a moltes altres llengües", res de res.

Valoració:5menosmas
Per We are not spanish. FREEDOM FOR BALEARIC ISLANDS, fa mes de 11 anys

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Support the People of Catalonia in their effort to decide their own future.

Petició per a Obama i la Casa Blanca.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente