algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Ja són 91 els metges que donaran atenció als sense papers

448
A partir de l’1 de setembre, els immigrants sense papers només podran ser atesos als serveis d’urgències. | BERING COMPARINI

A les Illes ja són 91 els metges que s’han declarat objectors de consciència i que a partir de l’1 de setembre atendran els immigrants sense papers, tot i no avalar-ho el Reial Decret 26/2012.

Balears és una de les comunitats on, en relació al total de l’Estat, més facultatius han optat per posar per davant el seu codi ètic i no la condició d’assalariats del Sistema Nacional de Salut (SNS). Comunitats més grans que l’Arxipèlag registren xifres molt inferiors als 89 metges d’aquí: País Basc, 54; La Rioja, 9; les Canàries, 48; Navarra, 45; Múrcia, 39; Astúries, 51 i Melilla, 1. En conjunt, a tot l’Estat són 1.661 els metges que s’han registrat com a objectors a la Societat Espanyola de Medicina Familiar.

En el capítol 1 de l’article 3 del Reial Decret s’estableix que els immigrants irregulars només rebran assistència  en aquelles situacions d’urgència per malaltia greu o accident per qualsevol causa, i en aquelles dones en estat de gestació, en el part i postpart. Ara bé, a dos dies de la posada en marxa d’aquest Reial Decret, el desconeixement de com aniran les coses és màxim tant pels metges com pels immigrants que tenen una malaltia crònica, els quals temen per la seva vida davant de la incertesa del que passarà amb ells i amb els seus tractaments.

Durant una jornada de treball duita a terme ahir a Valladolid, presidida per la ministra de Salut, Ana Mato, i amb presència de vuit consellers de Salut del PPi el de Catalunya, Mato afirmà que els malalts crònics que no tinguin papers sí que seran atesos en el SNS. La ministra advertí, però, que “l’assistència sanitària es continuarà prestant a tot aquell que ho necessiti, però qui no sigui titular del dret, és a dir,  qui no tingui targeta sanitària, haurà d’abonar aquesta assistència, tal com estava previst en la Llei general de sanitat de 1986”.

L’Executiu balear no ha revelat  quina cobertura donarà als immigrants, només ha detallat que seguirà el que es dicti des de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per tomeu, fa mes de 11 anys

Si viuen i fan feina en aquesta comunitat tenen dret a ser atesos encara que no tenguin papers ni recursos econòmics suficients per afrontar les despeses. Abans de sense papers i pobres són persones.

Valoració:0menosmas
Per Túnel de Sóller, fa mes de 11 anys

Enhorabona a aquests metges-persones, sort que no tot són polítics-aprofitats a aquesta comunitat.

Valoració:2menosmas
Per Julià, fa mes de 11 anys

Doncs esper que aquestes hores que destinen als il.legals no les cobrin. Si són solidaris que ho siguin amb la seva butxaca no amb la del poble que els paga.

Valoració:1menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

perdó, volia dir que pixes fora de test*. En es texts t'hi compixes ben dedins...

Valoració:1menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

Xisco, "Baleares" no és una "comunidad bilingüe" així com qui diu que té dues llengües pròpies, sinó que n'hi ha una de pròpia, sa catalana, i una d'imposada per s'estat, sa castellana. Repetesc: s'única llengua pròpia de tots i cadascun des pobles d'aquesta comunitat autònoma és sa CATALANA. Et fa ràbia i oi, i ho vols canviar perquè ets catalanòfob, així que t'ho repetiré una altra vegada i de forma més ostentosa: ÚNICA LLENGUA PRÒPIA DE BALEARS I PITIÜSES:
C
A
T
A
L
A
N
A

Si has mirat bé què diuen aquests òrgans que vetllen pes DRETS HUMANS, veuràs que pixes fora de text i que combaten sa demagògia de que fas ostentació (cadascú fa ostentació del que vol aquí, ja ho veus).

Perquè quedi ben clar i a disposició de víctimes de sa demagògia supremacista de qui vol fer desaparèixer pobles i cultures en benefici d'altres (a qui li pot interessar açò, és de bojos), deix s'enllaç molt aclaridor. És de sa DECLARACIÓ DE DRETS LINGÜÍSTICS, que desenvolupa aquest apartat dels drets humans i que disposa del suport tècnic i moral de la UNESCO, que és l'ens de l'ONU que s'encarrega d'allò relacionat amb la cultura.

http://www.uib.es/catedra/camv/CDSIB/documents/dretlinguniversal.pdf

Si us fa vessa llegir-la us en faré un resum pel que fa as nostre cas: aquí s'hi vulneren es drets lingüístics de mil maneres, però sempre en es sentit de denigrar sa catalanitat en benefici des nacionalisme castellanista.

Valoració:2menosmas
Per xisco, fa mes de 11 anys

@ Un de tants

Ya que tu estas puesto al día,¿la declaración de derechos humanos y el siglo XXI no respetan que los ciudadanos de una comunidad bilingue, como Baleares, no puedan estudiar en el idioma que quieran, en catalán, si lo deseas, o en castellano, si lo desean?

Valoració:-9menosmas
Per Carles, fa mes de 11 anys

Que muntin una ONG i que atenguin a aquestes persones sense recursos com cal. Esper que no ho facin en temps de feina perquè els que pagam imposts tendrem qualque cosa a dir.

Valoració:1menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys

El col.legi oficial de metges podria fer pública una relació del seus associats que volen donar assistencia gratuita a les persones que no tenen recursos. La sanitat és pública, no dels funcionaris metges. No crec que qualsevol funcionari pugui disposar del seu lloc de feina per oferirlo a qui ell vulgui!!!

Valoració:2menosmas
Per Berenguer, fa mes de 11 anys

Per dignitat nacional, és convenient no comentar ni puntuar els escrits redactats en llengua espanyola, aquesta llengua que, segons deia una votant del pp fa uns dies en aquest diari, està en perill.

Valoració:1menosmas
Per Un de tants, fa mes de 11 anys

a Cruzado

es nota que tens un pensament molt enrederit tota vegada que les creuades ja fa segles que van acabar. Estem en el segle XXI i hi ha una Declaració dels Drets Humans refrendat també per l'Estat Espanyol, T'ho dic per a posar-te al dia.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente