algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern diu que la crisi ha tocat fons

Conclusions exposades per la Taula de Seguiment de l'Economia balear, reunida avui matí

El president del Govern, Francesc Antich, i el conseller d'Economia, Carles Manera, han afirmat avui que la crisi «podria haver tocat fons a Balears», ja que hi ha una sèrie de factors que posen en relleu «un tímid però tangible repunt de l'economia balear».

Després de la celebració de la Taula de Seguiment de l'Economia balear, Manera ha destacat que cal ser prudent i va detallar els «elements positius» que determinen el repunt econòmic, com la «consolidació clara» dels mercats emissors de turistes -El Regne Unit i Alemanya-, l'augment de l'estada mitjana, que ha frenat la caiguda dels preus, el declivi de l'activitat comercial, així com que el mercat laboral de les illes és molt «dinàmic» i els indicadors del sector de la construcció mostren que s'ha «detingut» el seu retrocés.

Segons ha manifestat el conseller, aquest comportament econòmic obeeix sobretot a la política d'inversió pública practicada per l'administració a les illes, i que durant els últims dos anys ha permès que es liciti obra per valor de 1.555 milions d'euros. Aquest fet ha possibilitat que Balears tingui uns resultats «menys negatius» que la resta de comunitats, i que a més, hi hagi «signes tímids però tangibles de recuperació».

Per la seva banda, el líder de l'executiu autonòmic va revelar que mitjançant els 328 milions d'euros que ha rebut la comunitat com primer pagament del nou sistema de finançament, el Govern va poder pagar 200 milions d'euros a proveïdors, Consells i ajuntaments, que van servir per a injector liquiditat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per catalineta, fa mes de 13 anys
Manera, jo m'ho faria mirar. Dimiteix i tots ho agrairem. Ves-te'n a alguna canongia perquè a la Universitat no crec que t'estimin gaire després d'haver-los castigat a una dràstica baixada de pressupots.
Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 13 anys
Maaaalloooorquiiiiiins! hem pegat a sa merdeeeraaaaaa!
Valoració:0menosmas
Per Anticapitalista, fa mes de 13 anys
Els "botones" del sistema capitalista com Manera diuen que hem tocat fons. Ho han de dir, que per això cobren. Però ell sap perfectament que no és així i que d'aquesta crisi no en sortirem ni l'any 2015 com diuen els mateixos economistes burgesos. El camí per on ens condueixen ell i els seus, serà a un preu excessiu per a la població, perquè apliquen polítiques antisocials que ja es veuen venir: reformes laborals i de les pensions a favor del capital, més explotació de la gent treballadora, precarietat total i una desocupació crònica.. Però aquesta és la seva feina, dir-se socialistes per tal de fotre millor als treballadors.
Valoració:0menosmas
Per Vitruvi, fa mes de 13 anys

Jo diria que sí que ha tocat fons,.. i que no se'n mou ni se'n mourà en molt de temps.

És ver que caldria remuntar, però mai tornar a la fúria encimentadora de tres anys enrere.

Vos recordau quan en Matar, de mal record, s'omplia la boa de "creixement sostenible"?

Sabeu que, al moment de la seva fuita, tenia damunt la taula, a punt d'aprovar-los, el projecte de setze (16) urbanitzacions a Mallorca?

Vigilem (i que basti vigilar) perquè, en revifar la cosa, per poc que sigui, el gran capital, amb els seus administradors polítics, tornarà atacat amb la idea que no ha abandonat mai: transformar Mallorca en un Xanghai mediterrani.
Valoració:4menosmas
Per Sineu, fa mes de 13 anys
Dimitirà si no es vera?
Aquests si que no saben què és la crisis.
MENTIDERS!
Valoració:4menosmas
Per Obriu els ulls, fa mes de 13 anys
Ai si sabéssiu com es fan les previsions econòmiques : cuina pura i dura, a partir de quatre dades estadístisques, els hi apliquen un model (cada entitat en té un, el qui li millor li pareix) i treuen quatre dades de creixement. Si al polític de torn no li agraden massa, les pugen o davallen segons el hi convengui. Això és l'economia. Utilitzen el mètode de la nostra padrina : un poc de sal, si encara és fat, un poquet més de sal a ull, remanar un poc, un poquet de pebre bord, tornar a tastar, fins que més o menys ens surt el gust que volem.
Valoració:17menosmas
Per Marat, fa mes de 13 anys
Això me sona... fa 6 mesos deien lo mateix i seguim igual.
Valoració:5menosmas
Per Per posar-se a correr, fa mes de 13 anys
Això me recorda les paraules d'en "Sapatero", quan amb dos coons va dir "España tiene el mejor sitema financiero del mundo". De totes maneres, quan nedam en merda i tocam fons, ne és motiu d'estar contents, ja que la capa de merda la tenim damunt i no davall!
Valoració:5menosmas
Per Raül, fa mes de 13 anys
Manera dimissió ja! Un home capaç de dir aquests disbarats és un perill públic i n'Antich, com sempre, un calçonassos!
Valoració:37menosmas
Per Jerònia, fa mes de 13 anys
I mentres segueix apostant pel mateix model que ens ha duit a la crisi. Avui mateix anunci de les obres del golf de Son Bosc.... toma ya! i n'hi van 25:
http://www.tribunamallorca.cat/not%edcies/destacada/la-destrucci%f3-de-son-bosc-%e9s-a-punt-de-comen%e7ar-gr%e0cies-a-la-passivitat-d%27antich/
Valoració:42menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente