algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

ETA reivindica els atemptats de Palmanova i de Burgos

Els assumeix en un comunicat al Gara i carrega contra Rubalcaba, “que juga perquè morin civils”

ETA ha assumit en un comunicat al diari Gara els atemptats comesos a final de juliol a Burgos i a Mallorca. Aquest darrer fou el que va acabar amb la vida dels guàrdies civils Carlos Sáenz de Tejada García i Diego Salva Lezaun. Com a prova, assenyala que la furgoneta que va fer esclatar a Burgos "quedà estacionada durant mig dia, carregada d'explosius, a l'aparcament de la caserna més gran que té la Guàrdia Civil al País Basc", malgrat ser "el vehicle que totes les policies han estat cercant i que ha aparegut en la premsa els últims mesos".

Avís a Rubalcaba

Quant a les paraules del ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en les quals qualifica de fracassat l'atemptat de Burgos, la banda terrorista respon que "l'únic que s'ha demostrat frustrat i estèril en les darreres setmanes, com també en els últims anys, és l'estratègia repressiva i les vies policials". En aquest sentit, llança a Rubalcaba una dura acusació en dir que "quan diu que l'atemptat (de Burgos) va ser frustrat confon el seu desig amb el d'ETA. És ell, i no ETA, qui voldria veure morts familiars de guàrdies civils i nins per crear contradiccions a ETA. És ell qui està jugant perquè morin civils. És ell qui pot prendre mesures per evitar-ho i no ho fa".

A més dels atacs de Burgos i de Mallorca, la banda terrorista reivindica també l'atemptat que costà la vida a l'inspector Eduardo Puelles a Arrigorriaga el 19 de juny i l'explosió davant la seu del PSE a Durango el 10 de juliol. L'organització defineix Puelles com el "cap d'operacions policials contra molts militants abertzales d'esquerres i joves independentistes durant la darrera dècada, a més del coordinador de diferents operacions contra ETA". Igualment, l'assenyala com el responsable de "les pressions realitzades, a través d'amenaces, a militants independentistes al carrer per col·laborar".

Objectiu d'ETA

En el comunicat, la banda sosté que el seu objectiu és donar curs a "un procés democràtic que superi l'opressió d'Euskal Herria". "A la imposició amb les armes d'Espanya, li feim front amb armes. ETA no vol imposar cap projecte, com repeteixen els mandataris espanyols. Allò que ETA cerca des de fa llargues dècades és la solució dialogada i política que faci materialitzables tots els projectes polítics de manera democràtica", hi afegeixen.
Per això arremet contra els estats espanyol i francès, que responen "només amb opressió", i diu que "s'equivocaren abans i s'equivoquen ara".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.