lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El rei es posa a “disposició” de les Balears

El monarca rep en audiència el president Antich i els hotelers al palau de l'Almudaina, i aquests li agraeixen la seva col·laboració, perquè la família reial transmet “seguretat i tranquil·litat” després de l'atemptat d'ETA

El rei Joan Carles està a "disposició" de les Balears per tal de transmetre una imatge de "seguretat i tranquil·litat" envers les Illes per apaivagar, d'aquesta manera, els possibles efectes negatius de l'atemptat mortal comès dijous de la setmana passada per ETA a Palma contra dos agents de la Guàrdia Civil. Aquest és el missatge que volgué traslladar ahir el monarca rebent en audiència al palau de l'Almudaina el president del Govern, Francesc Antich, els representants principals del sector hoteler i Carlos Delgado, batle de Calvià, municipi on els territoristes perpetraren la seva acció. Després del seu encontre amb el rei, Antich revelà que aquest li havia tornat a manifestar que "és una gran enamorat de les Balears, especialment de Mallorca, i, per tant, confia de continuar gaudint de les Illes".

Joan Carles també s'hauria interessat pels possibles efectes sobre l'activitat turística i, en aquest sentit, el cap de l'Executiu li assegurà que "la sensació ja és de normalitat absoluta". Antich presentà al monarca un informe amb l'evolució de les darreres dades turístiques, en el qual es reflecteix aquesta situació. En resposta a l'interès del rei, Antich li va "agrair" la "gran sensibilitat mostrada per ell i per tota la família reial en aquests moments difícils per a les Balears". El líder de l'Executiu autonòmic remarcà de manera especial "les primeres paraules de contundència" del cap de l'Estat contra els territoristes en la seva arribada a Palma dissabte, "a les qual donam tot el suport -subratllà-, i també a la sensació de seguretat que assegurà que té aquí". Així mateix, Antich va voler destacar la sessió fotogràfica a la qual es varen sotmetre dimecres els prínceps d'Astúries amb les seves filles al parc de la Mar.

Sense canvis a l'agenda

D'aquesta manera, el president del Govern donà rellevància al fet que ni el rei Joan Carles ni la resta de la família reial no hagin variat la seva agenda durant les vacances a Mallorca arran de l'atemptat d'ETA i que, fins i tot, hagin intensificat les aparicions públiques, amb la qual cosa la imatge de les Balears n'ha sortit reforçada. Felip, Letícia i les infantes petites amb la Seu al fons eren ahir la fotografia de portada de molts diaris de tirada estatal.
El rei també rebé al palau de l'Almudaina una representació important del món hoteler, encapçalada pel president de la Federació Hotelera de Mallorca, Antoni Horrach, acompanyat de Gabriel Escarrer, Simón Pedro Barceló, Carmen Riu i Ferran Porto, aquesta darrer expresident de la Federació. Després de l'encontre, Horrach valorà de manera "fantàstica" la predispoció del rei i li agraí especialment l'interès per la situació del sector.

El representant de la patronal, com Antich, va destacar igualment que la família reial no hagi variat d'agenda durant la seva estada a Mallorca, perquè això "ajuda a enviar un missatge de tranquil·litat". A més, Horrach explicà que el monarca s'havia mostrat "sensible" a la situació de dificultat que viu el sector, com també per l'augment del nombre de desocupats pel caràcter estacional de l'Arxipèlag com a destinació turística.
El rei Joan Carles rebé així mateix el batle calvià, Carlos Delgado, per interessar-se per la situació "social i turística" del municipi després d'haver patit l'atemptat i en va obtenir la mateixa resposta que d'Antich i els hotelers. El monarca va voler transmetre al representant del Consistori la seva "companyia i ànim" en aquests moments difícils i li va demanar que traslladàs aquest sentiment a tots els ciutadans de Calvià.

Els hotelers diuen que passen la temporada "dignament"

Els hotelers estan passant la temporada turística "dignament" a pesar d'"aquesta situació de dificultat" arran de l'atemptat mortal comès per ETA a Palmanova. Després d'encapçalar la comitiva del sector que va ser rebuda en audiència pel rei Joan Carles, el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Antoni Horrach, explicà que, en qualsevol cas, els efectes de l'acció terrorista no serien els més importants, sinó que es pateixen igualment les conseqüències de la crisi econòmica i de les notícies sensacionalistes publicades per mitjans britànics i alemanys, no tan sols sobre l'atemptat, sinó també per la grip A.

Amb tot, i tornant a centrar-se en la possible por pel terrorisme, el representat de la patronal hotelera remarcà que només hi ha constància de 55 cancel·lacions de reserves a la zona de Palmanova-Magaluf sobre una oferta total de 23.000 llits. "És un percentatge molt pròxim al zero per cent", va subratllar Horrach. El president del Govern, Francesc Antich, també es referí a aquesta qüestió i traslladà aquestes dades de "normalitat total" al rei Joan Carles durant la seva audiència al palau de l'Almudaina.

El cap de l'Executiu autonòmic explicà que ahir dematí havia reprès una ronda de contactes amb els cònsols a les Balears dels principals països emissors de turistes -es reuní amb ells dimarts al Consolat de la Mar- i amb el director de l'Oficina de Turisme espanyola a Londres, Ignacio Vasallo. Així, Antich afirmà que aquests li havien assegurat que els mercats turísitics es mantenien amb la mateixa normalitat dels darrers dies i que les contractacions cap a les Illes no havien patit descensos significatius. El president del Govern tornà a valorar així la bona coordinació institucional i social que s'ha produït arran de l'atemptat per superar la situació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MJ, fa mes de 14 anys
Vés en compte, no sigui cosa que te rompis un os.
Valoració:1menosmas
Per Jaume, fa mes de 14 anys
No gràcies,ens costes un ou tio!!! ves una altra vegada a "La concha" o et tornarien treure defora els vascs????
Per avall tu i tota la família,que no és poca,cony.
Valoració:6menosmas
Per Pere, fa mes de 14 anys
Quan posi es seu palau a disposició dels balears ja en parlarem. De moment que se'n vagi a mamar aquest vividor amb tots es seus nets junts.
Valoració:8menosmas
Per rob, fa mes de 14 anys
Que abdiqui
Valoració:16menosmas
Per porfa juanca, fa mes de 14 anys
Dons, ja que hi som, que em deixi fer una volta en el seu iot...
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente