cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

Es manté l'alerta groga per altes temperatures a l'interior de Mallorca

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia es podrien assolir els 36 graus en alguns punts

La Direcció General d'Emergències de la Conselleria d'Interior del Govern manté activat l'Índex de Gravetat Zero IG-0 del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per calor a diverses zones de Mallorca, davant la previsió que les temperatures assoleixin avui els 36 graus en l'interior de l'illa, segons la direcció territorial a les Balears de l'Agència Estatal de Meteorologia.

D'aquesta manera, es preveuen temperatures màximes de 36 graus en zones de l'interior de Mallorca entre les 12.00 hores i les 18.00 hores.

Així, l'IG-0 correspon amb l'alerta groga de les agències meteorològiques i es decreta quan la informació rebuda permet preveure la imminència d'un fenomen advers habitual, però potencialment perillós. No obstant això, s'activa quan la probabilitat que un fenomen finalment es produeixi és petita, d'entre un 20 i un 40 per cent.

En una situació de l'IG-O per temperatures altes, la DGE recomana als ciutadans que es vegin obligats a romandre en ambients o en exteriors molt calorosos fent alguna activitat física o feina, que parin l'activitat quan es presentin símptomes causats per la calor i que prenguin ràpidament mesures preventives.

Així mateix, aconsella que els treballs més durs es duguin a terme durant les hores més fresques del dia; que es prengui suficient aigua fresca (un tassó petit cada 15 o 20 minuts segons la quantitat de suor); utilitzar roba lleugera, fluixa i transpirable; tapar-se el cap si s'està exposat al sol; fer descansos freqüents i curts en llocs frescos i amb ombra; menjar aliments lleugers amb freqüència i evitar la cafeïna i les begudes alcohòliques.

La DGE també recomana beure molta aigua sense esperar a tenir set; ingerir plats freds, amanides i fruites; utilitzar roba lleugera, no ajustada, de colors clars i preferentment de cotó i usar protecció solar, almenys 30 minuts abans de prendre el sol.

En cas que es realitzin activitats que exigeixin un esforç físic important quan fa molta calor, subratlla la importància d'una hidratació prèvia i beure de dos a quatre tassons d'aigua fresca cada hora, de manera que en cas que algú se senti cansat o es maregi, ha d'interrompre l'activitat i tractar d'anar a un lloc fresc o amb ombra.

ESPECIAL CURA AMB AL·LOTS I ANCIANS

D'altra banda, la DGE demana els ciutadans que no deixin a infants, ancians o a animals en cotxes amb les finestres tancades i assenyala que en cas de tenir al seu càrrec persones majors, cal vigilar-los estretament, animar-los a beure líquids encara que no tinguin set i supervisar l'aparició d'algun possible símptoma de deshidratació. 

A més, recomana vigilar que els al·lots no facin exercicis o jocs exposats al sol a les hores punta de calor, mentre que en cas que algú visqui sol, l'aconsella que tracti de mantenir contacte periòdic amb veïns i familiars.

Finalment, aconsella que en els habitatges es mantinguin les finestres i persianes tancades per protegir-les de la calor i que s'aprofiti per ventilar-les durant la nit, quan les temperatures han baixat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per llest, fa mes de 14 anys
¿només 36? A andalusia en pateixen més de quaranta...
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente