muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Ausbanc requereix a Gesa-Endesa perquè aclareixi les elevades factures

L'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc) a les Balears ha presentat un requeriment a Gesa-Endesa perquè aclareixi l'ocorregut amb els últims rebuts de la llum i determinar si efectivament s'han ocasionat danys els clients en cobrar-los més del que els corresponia, com a conseqüència de l'aplicació del nou model de tarifació.

D'aquesta manera, se li reclama a la companyia elèctrica que “emeti un informe sobre els criteris tant tècnics com aritmètics utilitzats per realitzar les noves lectures i calcular les factures”. Així mateix, li demanen que desglossi el sistema de facturació des dels mesos de desembre fins a febrer.

A més, s'exigeix a Gesa-Endesa que repari els danys ocasionats als consumidors de confirmar-se que han estat aplicades les noves tarifes el mes de desembre passat, i que procedeixi a la “immediata” devolució de les esmentades quantitats al pròxim rebut del mes de març, i que especifiqui quin serà el sistema de compensació que aplicarà per a aquest final.

Així ho ha informat la delegada de l'entitat en les Illes, Isabel Martorell, que ha explicat que es reserven la possibilitat d'emprendre les accions legals pertinents, mentre ha lamentat el retard “excessiu” de la companyia elèctrica en contestar al requeriment que aquesta ha rebut el passat dia 17 de febrer.

D'altra banda, ha informat que Ausbanc ha tramitat més de 40 reclamacions de clients de la companyia elèctrica afectats per l'excés de diners cobrats en la tarifa de la llum, i ha destacat la gran quantitat de consultes d'usuaris que es dirigeixen a l'entitat per obtenir informació sobre la nova facturació mensual, i que es queixen pels últims rebuts de consum elèctric.

Segons va explicar, les reclamacions han estat interposades davant del departaments de Consum de diversos organismes a l'entendre que les Institucions “també són competents en aquest assumpte”, va afirmar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.