algo de nubes
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

El Consell calcula que mantenir les noves carreteres costarà 12 milions

La institució intentarà que el Govern l'ajudi a afrontar aquest cost

El Consell calcula que el manteniment de les carreteres fetes pel Govern la legislatura passada li costarà 12 milions d'euros a l'any. La institució, que ha optat per fer-se'n càrrec tenint en compte l'estat de deixadesa que presenten algunes, espera que el Govern col·labori a l'hora de costejar la despesa. Les carreteres executades l'anterior legislatura foren les perllongacions de les autopistes d'Inca a sa Pobla, Palmanova-Paguera i l'Arenal-Llucmajor, les variants de Son Ferriol-Casablanca, Manacor i Sant Llorenç, el desdoblament Palma-UIB, el tercer carril de l'autopista d'Inca i el túnel de la Mola.

El manteniment de les noves carreteres és competència de les empreses constructores almenys fins a un any després de la seva execució, però després ningú no se'n feia càrrec perquè la titularitat és del Govern, que les havia recepcionat, però qui realment té les competències en manteniment és el Consell.Així les coses, algunes de les vies construïdes pel Govern durant el mandat del PP presentaven deficiències en l'asfaltat o una vegetació totalment descuidada. Ara, abans de l'estiu, el Consell vol acabar amb aquesta situació que, a més de perjudicar els ciutadans que hi circulen, ofereix una mala imatge turística.

Fins ara, la institució insular només havia assumit el manteniment del túnel de la Mola, però immediatament també gestionarà el desdoblament a la UIB i el tercer carril de l'autopista d'Inca. I després assumirà la resta. I ho farà sense que el Govern acompanyi, de moment, el traspàs de les noves carreteres amb una dotació econòmica. Amb tot, el departament insular d'Obres Públiques, que dirigeix Antoni Pascual (UM), demanarà al Govern que col·labori en el pagament dels 12 milions que s'hauran d'invertir. El Govern ja ha cedit al Consell 25 milions enguany per fer noves carreteres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.