nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

Ramón de la Iglesia declara que pagava comissions perquè Vidal el coaccionava

L'exdirigent de NG confirma que abonava a l'exgerent de Bitel el 30% del valor dels informes

P.C. Palma.

Ramón de la Iglesia, exdirigent de les Noves Generacions del Partit Popular, declarà davant del Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional que es va veure obligat a pagar comissions a l'exgerent de Bitel Damià Vidal perquè el coaccionava amb l'acomiadament de l'empresa pública.

De la Iglesia explicà de manera detallada en la seva declaració que realitzà, en qualitat d'imputat, tota la mecànica que seguia Vidal -en llibertat amb una fiança de 200.000 euros- per obtenir importants quantitats de doblers per cadascun dels informes que encarregava als seus col·laboradors més immediats, entre els quals hi havia els germans Alexandre i Ivan Guardia, Sebastià i Joan Antoni Romaguera, tots imputats en la causa que investiga la titular del Jutjat d'Instrucció 10 de Palma, Carme Abrines.Els anys 2004 i 2005, De la Iglesia hauria pagat 12.000 euros en comissions a Damià Vidal, ja que facturà treballs per valor de 40.000 euros, segons declarà a la Policia.

Aquestes quantitats «eren fruit d'unes coaccions (de Vidal) a què es veia sotmès per prosseguir en les seves tasques i projectes professionals a Bitel», declarà De la Iglesia, qui, en no estar d'acord amb aquestes coaccions, i a la primera oportunitat que va tenir, va accedir (a Bitel) com a empleat intern amb l'objectiu d'«evitar sotmetre's a les exigències de l'exgerent de Bitel». Així mateix, procedí a vendre les seves participacions a la societat Auditoria Informàtica Balear.Ramón de la Iglesia, defensat per l'advocat Salvador Perera, s'ha convertit en testimoni de càrrec contra Damià Vidal, a qui la Fiscalia Anticorrupció imputa la comissió dels presumptes delictes de malversació de cabals públics, defraudació, falsedat en document mercantil i revelació de secrets.

A la pregunta de si creia que el modus operandi de Damià Vidal obeïa un pla ordit per ell per obtenir un profit personal, causant un perjudici econòmic a un organisme públic, De la Iglesia va respondre que «sembla ser que sí». Va recordar que la seva experiència amb Vidal coincideix amb l'experimentada pel cercle d'amics de seu entorn de nivell d'enginyeria informàtica. Així mateix, De la Iglesia va voler deixar clar que tots els treballs que va realitzar per encàrrec de l'exgerent de Bitel i que va facturar els va fer amb la «major professionalitat», segons consta als arxius d'aquesta empresa que custodia la Conselleria d'Economia i Hisenda.

Ramón de la Iglesia ha estat citat a declarar en qualitat d'imputat per la jutgessa el pròxim 14 de maig, al costat dels germans Guardia. El vicedegà del Col·legi Oficial d'Enginyers Informàtics de les Illes Balears podrà ratificar-se en les seves declaracions davant de la Policia, que per ara constitueixen la principal prova indiciària contra l'exgerent de Bitel. L'exdirigent del PP va acudir a declarar de manera voluntària davant de la Policia tot just es va assabentar, a Madrid, que el cercaven pel presumpte cas de corrupció a Bitel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.