L.M. Palma.
El desmantellament de Son Banya es farà de manera lenta, pausada, amb discreció i sense alarmismes socials. Aquest fou el primer pronunciament de la batlessa de Palma, Aina Calvo, ahir, després que sortissin a la llum pública tot el seguit de reunions mantingudes entre els caps del poblat i el regidor de Benestar social, Eberhard Grosske, al llarg d'aquestes dues setmanes per acostar opinions respecte com s'ha d'executar aquest pla de reallotjament. Sortí a escenari amb unes declaracions contundents i sense deixar-se tòrcer pel clan Cortés, el Pelón i la Paca, que advertí dels «problemes» que tindria Cort en el cas que intentàs fer fora les famílies que habiten al nucli.
Tanmateix no pel simple fet de ser afirmacions significa que necessàriament hi hagi coordinació dins el mateix equip municipal sobre l'enfocament d'aquest pla. La disparitat es produeix en el moment en què el seu company de govern, el tinent de batle, obre la possibilitat «que tot s'estudiaria», amb relació al tracte que traslladaren els interlocutors del poblat a Cort d'habilitar Son Banya i convertir-lo en una barriada més de Palma.
I és que el mateix dia, Grosske es reuní amb el patriarca, Gabriel Cortés, i acordaren arreglar la zona, sobretot pel que fa a la instal·lació elèctrica del poblat i la pavimentació dels vials. Grosske no tanca aquesta opció de tracte però per no desautoritzar la líder municipal corroborà, el mateix dia, que aposta per «l'extinció lenta del poblat».
La batlessa de Palma, Aina Calvo, només fa voltes a l'entron d'un únic aspecte: «L'alarmisme podria ser perjudicial per a la ciutat i per als professionals que treballen en el programa», manifestà. Al mateix temps recordà que a l'acord de Govern es manifesta la necessitat de fer front a una situació que, segons la seva opinió, és «delicada i extraordinàriament complicada» com el possible desmantellament de Son Banya.
«És molt important que es manegi aquesta situació altament delicada des d'una certa discreció i sobretot, amb el suport dels professionals per poder tenir un diagnòstic el més aproximat possible», recalcà Calvo, qui assenyalà que en el poblat hi ha gent amb necessitats «diferents». Calvo s'oblidà que l'acord de govern també parla de procés consensuat entre la ciutadania. La comunitat del poblat s'oposa a la disgregació de les famílies en distints nuclis. Diuen que, si Cort ho intenta, fracassarà. Serà la mateixa societat que no els voldrà als seus barris.