algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

Una comissió judicial accedeix a les dades informàtiques d'Aurelio Viñals ».

El jutge que investiga la presumpta trama de corrupció a Cort analitzarà la informació

P.C. / J.M.A. Palma.

Dos funcionaris del Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma i policies adscrits al Grup de Delinqüència Econòmica procediren ahir a extreure les dades registrades als ordinadors que utilitzaven l'aparellador Aurelio Viñals i el tècnic de Cort investigats en el marc d'una possible trama de corrupció a l'Ajuntament de Palma. La comissió judicial, en compliment d'un acte dictat pel jutge d'Instrucció de la causa, Pedro Barceló, accedí a la informació continguda als ordinadors perquè sigui analitzada, més tard, pels especialistes.

Els equips informàtics instal·lats a la regidoria d'Urbanisme havien estat confiscats el 22 de febrer passat, i la informació que contenen és considerada clau per a la causa que se segueix contra els dos investigats, imputats per la Fiscalia Anticorrupció per la possible comissió dels delictes següents: suborn, negociacions prohibides a funcionaris públics i atràfic d'influències. Segons la querella, Viñals captava clients particulars al seu despatx de l'Ajuntament de Palma i els derivava cap a les seves empreses Eina Urbana SL i Sinèctica d'Obres SL que, finalment, facturaven pels diversos serveis prestats.

L'aparellador, que ocupava un lloc clau dins l'engranatge de concessió de permisos d'obra, contactava amb diferents professionals i empresaris interessats a conèixer les possibilitats d'edificació de solars i terrenys de Palma. Com ha informat aquest diari, el sumari recull diverses declaracions realitzades a la Policia Nacional per algunes de les persones que varen tenir una relació professional amb Viñals. Així, els testimonis imputen una sèrie d'irregularitats a l'aparellador (funcionari interí), per exemple que rebia diners per accelerar els tràmits de concessió de llicències, i també per presentar clients als professionals amb qui contactava al seu despatx de Cort. La querella reflecteix el contingut d'aquestes declaracions dels testimonis. Un arquitecte explicà que Viñals li havia dit: «De franc no faré res, ni cremar cartutxso amb els quals podria guanyar doblers en el futur».

El tècnic de Cort i Viñals foren socis de la societat Eina Urbana, que es creà el 2004 i que inicià el seu procés de dissolució el primer trimestre de l'any passat. Viñals, extècnic del departament d'Obres de Cort, havia estat suspès d'ocupació i sou el 26 d'octubre de 2007. Posteriorment, el 19 de novembre, Cort traslladà l'expedient obert a Viñals a la Fiscalia de Balears, perquè considerà que podria haver comès un delicte de corrupció. Dies després, el 27 de novembre, la Fiscalia decidí obrir ja diligències en aquest cas, els orígens del qual es remunten a 2006, quan es produïren les primeres denúncies anònimes contra Viñals, que havia començat a treballar com a interí a Cort el 2002.

La investigació sobre aquest cas la inicià l'Ajuntament i la continuarà el jutge d'Instrucció prenent declaració als imputats i als testimonis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.