cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

L'esquerra denuncia que existeix un pacte encobert entre UM i PP-CDM

El batle aprovà iniciar els tràmits per privatitzar l'aigua gràcies als vots del partit de Martí Fornés

MARIA NADAL. Muro.

Els enfrontaments entre PSOE-Entesa i UM de Muro es van repetir en diferents punts de l'ordre del dia del ple de dijous passat. Durant la discussió de la moció d'urgència presentada pel batle, Jaume Perelló (UM), per privatitzar la gestió de l'aigua municipal, el portaveu de la coalició progressista, Pere Amengual, va denunciar que «hi ha un pacte encobert entre PP-CDM i UM per votar a favor de la privatització de l'aigua».

La moció presentada pel batle Jaume Perelló va agafar per sorpresa els quatre regidors de PSOE-Entesa, «que sempre hem defensat la gestió pública de l'aigua, igual que ho feia fins ara el grup d'UM». En aquest aspecte, Amengual, va recriminar al batle que «has defensat la gestió municipal de l'aigua fins que has romput el pacte de govern i ara presentes la moció per aprovar-la amb els vots de PP-CDM».

El batle Perelló va raonar la presentació de la moció per via d'urgència i va explicar que «es tracta d'un servei urgent per al poble. Després de comprovar que l'Ajuntament arrossega un deute d'uns 820.000 euros pel manteniment de la xarxa d'aigua, hem decidit donar la concessió, perquè l'empresa Sorea s'encarrega de la gestió de 29 pobles i té tots els materials necessaris per arreglar qualsevol avaria. Si ens decantam per tenir una gestió de l'aigua municipal, l'Ajuntament ha de tenir un gran estoc de materials per arreglar possibles avaries, cosa que suposa una gran despesa que no podem assumir».

Els exmembres de l'equip de govern van recordar que un dels temes més destacats i defensats durant la campanya electoral d'UM va ser la gestió municipal de l'aigua, però només dues setmanes després de rompre el pacte de govern amb ells, el batle el va dur a ple davant la sorpresa de la coalició. Perelló els va dir amb to irònic que «estic cansat de dir-vos que quan estam en campanya electoral prometem moltes coses, però després hem de mirar pel bé del poble».

Per part seva, el portaveu de PP-CDM, Martí Fornés, que va votar a favor de la moció juntament amb el grup municipal d'UM, es va dirigir a Pere Amengual, per recordar-li que «heu estat 20 mesos a l'equip de govern i no heu fet res per recuperar l'aigua. Si dia 19 de març, que acabava el contracte amb el concessionari, l'empresa Sorea ens hagués abandonat, ara no tindríem servei d'aigua al poble».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.