algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

Rotger justifica els extrajudicials més alts de la història en un any electoral

Diu que prefereix tenir un any complicat i guanyar les eleccions

«Assumesc la crítica. Ens passam de les partides pressupostades. El 2008 serà un any complicat i ho sabíem, però preferesc tenir-lo complicat i guanyar les eleccions que no tenir-lo complicat i perdre-les». El batle d'Inca, Pere Rotger, justificava així, ahir davant del ple, l'aprovació de 2 milions d'euros de factures extrajudicials corresponents a l'exercici 2007. Instants després Rotger puntualitzava que «tota la despesa que hem fet de més està a Inca, o s'ha asfaltat algun carrer o s'han fet altres coses a la ciutat».

El debat sobre l'aprovació de 2 milions d'euros d'extrajudicials va ser especialment tens i es va desenvolupar entre crítiques dures de l'oposició, que acusa l'equip de govern municipal d'excedir-se intencionadament de les partides pressupostades per saltar-se els òrgans de control econòmics, en alguns casos amb finalitats partidistes.

El regidor d'Hisenda, Lluis Ferrari, defensà la legalitat de l'aprovació dels extrajudicials de crèdit i assegurà que és una figura que contempla la Llei d'hisendes locals i que «tots els ajuntaments d'Espanya recorren als extrajudicials».

L'oposició (PSOE, Bloc i Independents) té una visió diferent i qüestiona la legalitat de l'aprovació d'aquestes factures, perque en molts casos no corresponen a despeses estrictament necessàries.

L'equip de govern rebutjà una moció d'Independents per demanar un dictament de la Sindicatura de Comptes sobre la legalitat d'aquesta actuació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.