nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

«No volem venjar la mort del meu fill, però no va ser un accident»

Assegura que entén que els amics d'Eusebio «tinguin tanta ràbia»

J.J. Palma.

Quan entra a l'habitació del seu fill ho fa resignat, derrotat. Ha estat de baixa a la feina algunes setmanes, però la vida continua i ja s'ha reincorporat al seu lloc a l'aeroport de Son Sant Joan. Tres mesos i mig després del crim del seu fill, Eusebio Ebulabate, continua ferm en una certesa: «No va ser un accident, anaven per ell. Si no l'haguessin matat aquell diumenge, hauria estat un altre dia». El dolor, emperò, no el confon: «Nosaltres, la família, no volem revenja».

-Es veuen les coses diferents amb el pas dels mesos?

-No, perquè la realitat és que Eusebio no hi és i no tornarà. És així i ja està. Des del primer dia vaig saber que va ser una mica premeditat, que volien matar-lo. Com s'explica sinó que aquests al·lots portassin un ganivet a sobre?

-Vós i la vostra família heu demostrat una serenitat tremenda.

-Per fora sí. Jo he estat de baixa a la feina fins febrer, no em veia amb forces per treballar. Tenc dos fills i cal criar-los. Tanmateix, per dins tenim molt dolor.

-Quan vàren ser conscient que estava amenaçat?

-Em vaig assabentar dues setmanes abans de la seva mort que l'estaven amenaçant. El dia 10 de desembre havíem d'anar a la comissaria per formalitzar una denúncia. Mai no l'arribàmre perquè el dia 9 el van matar.

-Confia en la Justícia?

-Plenament, i estic segur que es farà Justícia. Crec que als acusats de matar el meu fill els imposaran la màxima pena possible en aquests casos.

-Pertanyia a bandes de carrer?

-Jo no ho sé, aquesta és la veritat. Ja he dit que el meu fill era molt reservat, feia la seva vida i explicava poques coses.

--Ha tornat ja a Guinea la mare d'Eusebio?

-Va tornar el gener. Va venir per al funeral, va estar unes setmanes i després va tornar al seu país.

-Vàreu tenir el suport de les institucions després del crim?

-La veritat és que des del Govern es portaren bé amb mi i la meva família. Ens oferiren un psicòleg i pagar les despeses de l'enterrament, però no va fer falta perquè el va cobrir l'assegurança que teníem.

-Creieu que hi ha perill que algú vulgui venjar la mort d'Eusebio?

-No ho sé, però podria ser. Els amics tenen molta ràbia, estan molt enfadats. Nosaltres no cercam revenja, però ho tenim molt clar: sabem que la seva mort no fou un accident.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.