algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Cort investiga set expedients d'obres a Gènova per possibles «il·legalitats»

Són construccions que tanquen el camí públic de na Burguesa i excavacions de gran tonatge

L'Ajuntament de Palma està investigant almanco set expedients d'obres pertanyents a la Gerència d'Urbanisme de l'anterior mandat per comprovar si aquestes llicències que es circumscriuen només a la zona de Gènova foren concedides de manera «irregular». Es tracta dels expedients que afecten el carrer rector Vives número 54. La propietat d'aquest edifici ha aixecat una paret i s'ha apropiat de la drecera que dóna al camí públic que va cap a na Burguesa. «Els residents ja no hi tenim accés», diu el secretari de l'associació de veïns de Gènova, Juan Aguilera. En aquest cas es transgrediria el Pla general de Palma, que té catalogat aquest tram com un camí públic.

No només això. L'informe realitzat pel zelador municipal el 2006 és desfavorable al propietari i detalla que la llicència al·legada pel titular no preveu la construcció de cap mur que talli el camí. El mateix informe especifica que les parets, a més a més, estan alçades fins a «nivells no permesos». No obstant això, el Consistori no féu res per impedir-ho i concedí el permís. Un altre dels expedients a investigar és el del camí antic de na Burguesa. Segons diu el secretari, a la zona s'estan executant unes excavacions en un solar d'uns 2.000 metres quadrats d'una profunditat de més de 20 metres. Aquests terrenys estan qualificats com a I2A (habitatges unifamiliars aïllats).

L'excavació transgredeix la normativa que obliga que el forat tingui una proporció entre el fons i el terraplè. En contra d'això, cada dia uns camions de gran tonatge s'enduen miles de quilos d'arena. La situació s'agreuja si es té en compte que pels carrers de Gènova no poden passar camions de més de 18 tones. En cas contrari, com aquest, es necessita una autorització especial que ha de concedir l'Emop mateix, que llavors presidia l'exregidor popular Rodrigo de santos. Aquesta investigació de Cort s'ha obert arran del fet que els veïns d'aquest nucli de Palma es dirigiren a Urbanisme per denunciar «tractes de favor» de l'anterior Consistori a l'hora de permetre aquestes construccions. Altres excavacions són al carrer Corb i envaeixen dos metres del domini públic. El mateix passa al carrer Batista. «Mai no obtinguérem resposta de l'Ajuntament sobre les denúncies », diu Aguilera, que no descarta mobilitzacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.