nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

L'obertura de la variant del Moll donarà prioritat als vianants a partir de juliol

L'Ajuntament restringirà el trànsit rodat en la primera línia durant les hores de sol

ELENA BALLESTERO. Pollença.

Les obres de construcció de la segona fase de la ronda de circumval·lació del Port de Pollença acabaran previsiblement a començament del pròxim mes de juliol. L'Ajuntament de Pollença planeja així a partir d'aquesta data la possibilitat de restringir el trànsit rodat en la primera línia de platja en determinats horaris cosa que servirà de prova pilot abans de decidir les futures inversions que es faran a la zona i que possibilitaran un canvi total d'imatge en el nucli turístic.

El batle de Pollença, Joan Cerdà (UM-UNPI), va explicar recentment que «de manera experimental pensam restringir el trànsit en la primera línia en un horari determinat, podria ser de 9.30 a 19 hores (encara està per determinar), per veure com funciona abans de plantejar una actuació més completa». El batle explica que «la idea bàsica és que a partir de juliol en les hores de major trànsit de banyistes la gent es pugui moure amb bicicleta o a peu per tota la primera línia».

Després de quaranta anys de reivindicacions veïnals el trànsit rodat deixarà així la primera línia del Port de Pollença, cosa completament impensable sense la nova variant i és que la carretera que connecta Alcúdia amb el Port de Pollença i que voreja la badia, té una important densitat de trànsit especialment durant la temporada alta, a causa del gran nombre d'autocars que discorren per ella en direcció a Formentor.

Les obres de construcció de la circumval·lació del Port de Pollença s'han dividit en dues fases, la primera de les quals es va executar durant els anys 2002 i 2003 després de passar les competències de Carreteres a mans del Consell de Mallorca. Aquella primera fase va permetre treure del nucli urbà de Port el trànsit que es dirigeix des de Pollença cap a Formentor però faltava per executar una segona fase de la variant que desviàs el trànsit que es dirigeix a Formentor procedent d'Alcúdia i que és la que ara s'executa. Aquesta segona fase, connecta amb les urbanitzacions del Pinaret, l'Ullal, Llenaire i Gotmar i té un pressupost de més de set milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.