muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El mal temps es converteix en el protagonista dels pancaritats

Selva i Muro suspengueren totes les activitats previstes a les ermites

M.NADAL. Comarca.

Un any més, el mal temps deslluí els pancaritats que se celebraven a diferents pobles de Mallorca.Així com mana la tradició, els pobles de Muro, Mancor, Pollença i Selva esperen amb il·lusió el dilluns de Pasqua per pujar en peregrinació fins a les diferents ermites i menjar una bona paella amb els amics. Però només els veïns de Mancor i Pollença no es van espantar del mal temps i van celebrar el seu tradicional pancaritat. A altres municipis com Muro, Selva o Caimari ja es va anunciar a primera hora del matí la suspensió de les festes a les ermites i els veïns van improvisar menjadors a portasses o cases particulars per menjar-se les paelles.

D'aquesta manera, a Muro i Selva, el nucli urbà estava molt animat al migdia mentre que a l'ermita de Sant Vicenç no hi havia gairebé ningú encara que el sol ja havia fet acte de presència i la pluja del matí s'havia esvaït. Encara així, els veïns que ja havien preparat les paelles a les cases particulars no es van moure per anar a menjar a l'oratori. A Selva, a primera hora del matí, els policies locals recorrien el nucli urbà informant que s'havia suspès la processó fins a l'ermita del Crist Rei i tots els actes programats per dur-se a terme durant la jornada d'ahir. A Mancor, la majoria de veïns van pujar fins a Santa Llúcia caminant i van dinar dins les dependències a causa del fort vent i el fred.

A Pollença, l'afluència de públic ahir al puig de Maria també va ser una mica menor que anys anteriors pel mal temps i que només poden arribar fins al puig caminant des del poble. A Campanet, ahir capvespre els joves anaren fins a la finca de Monnàber a cercar el pi al qual avui pujaran durant la festa de l'ermita de Sant Miquel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.