algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

IEB i Govern col·laboren per fer de la cultura un atractiu turístic

Entre les iniciatives es vol promocionar la literatura pròpia traduïda

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) ha iniciat una col·laboració amb la Conselleria de Turisme amb l'objectiu de donar a conèixer a tots els visitants de les Illes l'oferta cultural existent i a potenciar-la com un atractiu i com un motiu més per visitar les Balears. El seu director, Sebastià Serra, creu que s'ha de transmetre la cultura i s'ha de fer d'una manera «rigorosa». Per això ajudaran a dotar de continguts tota la promoció que es faci en relació a aquests temes i en la redacció dels textos que s'utilitzin. L'IEB també posarà en marxa un projecte amb el qual es pretén fer arribar a tots els residents estrangers de les Illes la literatura d'autors autòctons que ha estat traduïda a diferents idiomes. Per aconseguir-ho treballaran amb els consolats, amb associacions de residents i la premsa estrangera de Balears.

«S'ha de potenciar tota la informació cultural a les webs turístiques del Govern. I s'ha d'intensificar la feina que es fa en iniciatives com www.artscenic.es o un Hivern a Mallorca», assenyala Serra. La idea és fer arribar al turista el patriomoni historicoartístic i natural. «Balears té molt per oferir: gòtic, modernista, les avantguardes. I també prehistòria o Dalt Vila a Eivissa, els aspectes etnològics de Formentera o la xarxa de monuments de Menorca», afegeix.

La importància de potenciar el turisme cultural no és un caprici, en aquest cas, de l'Institut o del Govern. A la fira turística de Berlín els representants de Tui demanaren la publicació a principi d'any de totes les activitats culturals de les Illes. Els empresaris hi estan d'acord. I en el pla de màrqueting de la Conselleria apareixia el turisme cultural com un dels segments a promocionar. La cultura ha estat durant anys la gran oblidada i ara es veu com un element desestacionalitzador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.