nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

La Sala rehabilita les platges per aconseguir un distintiu de qualitat

Es duen a terme millores a Canyamel, Son Moll i cala Agulla

L'Ajuntament de Capdepera ha dut a terme la rehabilitació i una sèrie de millores a les platges del municipi amb l'objectiu d'obtenir el sistema de gestió EMAS, un distintiu comunitari de qualitat i respecte al medi ambient que certifica el bon estat de les platges i de la zona costanera. Les millores s'han efectuat gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i la Demarcació de Costes.

A Canyamel s'ha procedit a la reubicació de cartells que dificultaven la visibilitat de la platja i s'han retirat els elements constructius que donaven una mala imatge de l'arenal.En aquesta zona s'habilitaran dos accessos per a minusvàlids i es construirà un passeig de 2'40 metres d'amplària i de fusta que suposarà una inversió de 60.000 euros. A més s'hi ha millorat la netedat i s'instal·laran dues dutxes.

Aquestes actuacions tenen com a finalitat recuperar la bandera blava. Per part seva, Costes realitzarà una actuació en el pont que consistirà a revestir-lo de pedra i canviar la barana rovellada actual per una de fusta. A la cala de na Ferradura i a cala Roja s'arreglaran les escales que condueixen a la platja amb un passamà per millorar-ne la seguretat.D'altra banda, a Son Moll es posaran uns banys i dutxes adaptats per a minusvàlids i amb vista a l'any que ve es retirarà el xibiu de la platja. A Cala Agulla, a partir de l'1 d'abril, es començarà a repartir per la platja l'arena que s'ha acumulat gràcies als captadors instal·lats a finals d'any per la Demarcació de Costes.

Així mateix es farà un acordonament de les dunes i es posaran passarel·les per evitar el trànsit continu de gent sobre l'arena. Aquesta protecció, que consisteix a evitar el pas dels humans per sobre de les dunes, té com a objectiu primordial garantir els arenals per al futur i d'aquesta manera no haver de recórrer a regeneracions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.