algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
29°

Un pla pilot aproparà el català als immigrants, escoles i barris

Set dinamitzadors lingüístics s'encarregaran d'apropar el català a totes les escoles, barris i entitats d'immigrants que hi ha a Palma amb l'objectiu de potenciar l'ús de la llengua pròpia als carrers de ciutat. Cort considera que en aquest àmbit el català es troba en un clar desavantatge respecte al castellà i, per aquest motiu, ha posat en marxa un pla pilot de dos anys, que sortirà a concurs a mitjan juny amb un pressupost de 120.000 euros anuals.

La directora general de Política Lingüísitca de Cort, Marta Prunés, explicà que aquest pla consta de tres programes que incidiran en la reactivació de la llengua en els tres terrenys mencionats. Cada un d'aquests disposarà de dos dinamitzadors, a excepció del programa dirigit a barris que en disposarà de tres. D'aquesta manera, es recuperarà i es farà complir el Pla de normalització lingüísitca de Ciutat que ignorà l'anterior govern conservador. Segons Prunés, la tasca dels dinamitzadors a les escoles consistirà a detectar les dificultats i problemàtiques que té el col·lectiu de joves no catalanoparlants per accedir a la llengua, coordinar i promoure campanyes de voluntariat lingüístic, difondre cursos de català, intercanvis entre entitats i col·lectius de joves als casals o centres d'oci. Els destinataris seran joves que estudien 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO i Batxillerat. En la mateixa línia, el programa intercultural pretén apropar-se a totes les entitats d'immigrants que hi ha a Palma i promoure serveis en català per als nouvinguts.

La directora general remarcà que el pla dirigit a les barriades començarà amb una prova pilot a tres zones de la capital, encara per concretar. Amb aquesta actuació es pretén promoure l'accés a la llengua catalana als comerços, bars, restaurants, empreses privades, col·lectius i entitats locals. Els dinamitzadors hauran de detectar les dificultats que hi ha als barris per accedir a la llengua per després actuar en els àmbits on el seu ús estigui menys normalitzat. També hauran d'involucrar tots els col·lectius del barri per treballar conjuntament en el procés de recuperació. A més a més, hauran de fer de vigilants de l'Ajuntament de Palma i dels serveis públics perquè es faci complir la normativa vigent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.