algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

El Consell de Mallorca dóna llum verda al solar per fer-hi el col·legi

La Sala inicia els tràmits per aconseguir-lo via conveni urbanístic

La ponència política de la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca va donar el vistiplau, ahir, a la reclassificació de 10.000 metres quadrats de sòl rústic com a zona d'equipament escolar. L'encontre mensual va ser seguit expressament pel batle de Manacor, Antoni Pastor (PP), i pel seu soci de govern i delegat d'Urbanisme, Bernat Amer (AIPC), que es desplaçaren a Palma per defensar els interessos de l'Ajuntament de Manacor.

En el ple de dimecres, el Consistori havia aprovat l'esmena de deficiències detectades pels tècnics del Consell, que impedien la reclassificació dels terrenys on s'ha de construir el nou col·legi que pares, mares, personal docent i la classe política reclamen des de fa quatre anys.

Ahir, el Consell en va aprovar el tràmit final i ara just queda pendent que l'Ajuntament aconsegueixi els terrenys. Podrà fer-ho via compra, expropiació o, com tot sembla indicar, per conveni urbanístic. Bernat Amer explicà que el conveni urbanístic signat entre la Sala i els propietaris dels terrenys d'aquesta zona de l'hort d'en Roig ja ha caducat i s'haurà de renovar, «en els mateixos termes i condicions, encara que es podria modificar», declarà.

Amer recordà que perquè els terrenys reclassificats siguin de propietat municipal no s'haurà d'esperar l'aprovació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), al qual està vinculat el conveni. En l'acord amb els propietaris hi ha un requisit segons el qual els solars se cediran quan el ple aprovi el conveni i no quan s'aprovi el PGOU.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.