algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

La gerent que estava sota les ordres de l'exregidor dimitirà del seu nou càrrec

Glòria Penalba deixarà dilluns de treballar per no «perjudicar» l'actual Govern, pel qual fa feina

Glòria Penalba, la gerent de l'Empresa Municipal d'Obres Públiques del passat mandat, la qual presidia Rodrigo de Santos, confirmà ahir que dilluns presentarà la dimissió del seu nou càrrec al Govern.

L'exresponsable de l'EMOP que actualment ocupava el càrrec de gerent dins l'Empresa Pública Caib Patrimoni, pertanyent a la Conselleria d'Hisenda de l'Executiu autonòmic, justificà aquesta decisió pel fet de no voler «perjudicar» les persones que hi confiaren per ostentar aquesta nova feina al capdavant d'aquest ens públic. Penalba treballà sota les ordres de De Santos entre 2003-2007 en la passada legislatura del PP. Amb el canvi de Govern, l'Executiu de Francesc Antich, lluny de retirar-la de càrrecs públics, li oferí una nova responsabilitat en aquesta Conselleria pel seu perfil més tècnic i professional que polític.

Penalba fou rotunda i reafirmà que mai, mentre estigué al capdavant de l'EMOP, no tingué entre les seves escomeses fiscalitzar el mal ús que feia l'exregidor de la targeta de crèdit del Consistori, que usava en qualitat de president de l'empresa municipal. Remarcà que desconeixia qualsevol tipus de despesa «irregular» duita a terme per De Santos amb la Visa de Cort.

Per la seva banda, el regidor d'Hisenda de Cort, Andreu Alcover, criticà l'«obscurantisme» que hi hagué durant els dos darrers anys del mandat de Catalina Cirer en l'aprovació dels comptes de l'EMOP, que es feien en els respectius consells d'administració en els quals es vetà la participació dels grups polítics de l'oposició, entitats ciutadanes i òrgans col·legiats. Aquest fet, al seu entendre, permetia poder passar un dels «filtres» del control de les despeses de l'empresa de manera més «fàcil». A posteriori d'aquesta primera aprovació, aquests comptes passen per l'aprovació de la junta rectora (un miniplè municipal) on hi han d'estar presents, per llei, els 29 regidors del Consistori.

L'actual regidor d'Hisenda manifestà que totes les empreses públiques estan obligades, després, a passar una auditoria externa com la que detectà les irregularitats de De Santos a la targeta. «Això demostra que els mecanismes de control funcionen», assenyalà Alcover, qui titllà d'»irresponsables» les declaracions de Cirer sobre el fet que els controls de les despeses a Cort fallaren. «El que fallà fou la manca de transparència del PP dins els consells d'administració», recalcà el regidor d'Hisenda. Al seu parer, facilità que no es poguessin detectar tan bé «errors» de despeses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.