algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Cirer condemna la malversació de fons públics de De Santos però no dimitirà

Diu que se sent «enganada» i que no sabia què feia l'exregidor amb la Visa de Cort

59816
Catalina Cirer amb el portaveu Miquel Ramis i el regidor Rafel Duran.Els escàndols surten amb la crisi del PP.

Un cas de presumpta malversació de fons, com el que afecta l'exregidor Rodrigo de Santos, no és «suficient» com per plantejar depuracions polítiques dins el PP Palma. Ningú no dimitirà. Així de clar ho afirmà ahir la portaveu de l'oposició, Catalina Cirer, l'endemà que sortís a la llum l'escàndol de l'exregidor i president de l'EMOP a l'anterior mandat. «Jo no era la seva mare per controlar-lo ni tenia cap relació més enllà de la política», defensà Cirer. Com a conseqüència de les investigacions de la Fiscalia, l'exregidor s'enfronta a un presumpte delicte penal per haver gastat 45.000 euros amb doblers públics en prostíbuls masculins i haver utilitzat la targeta de crèdit de l'Ajuntament. Amb tot Cirer admeté que se sent «enganada» per l'exregidor.

En roda de premsa i acompanyada del portaveu del PP, Miquel Ramis, i del regidor del PP a Cort, Rafel Duran, l'exbatlessa, visiblement impressionada, manifestà la seva «sorpresa» pel fet que una quantitat «tan elevada» de doblers hagi pogut ser desviada durant el seu mandat. Tanmateix, ella era la responsable de les actuacions de tots els membres de l'anterior equip de govern i pel que digué, no tenia coneixement, fins ara, de les despeses de De Santos amb la Visa de Cort. Es limità a dir que el mecanisme de control de la despesa a Cor «ha fallat». «Em crida l'atenció i em sorprèn que supervisant les factures ningú no ho veiés. No entenc com pogué passar», remarcà Cirer.

No obstant això, l'exbatlessa manifestà la seva «condemna contundent» pels fets, en el cas que els tribunals no demostrin el contrari. «Demanam que la Fiscalia arribi al final en la investigació i que la justícia actuï en conseqüència». Alhora, expressà la necessitat que els ciutadans tinguin la «tranquil·litat» que les actuacions que no s'ajustin a la llei «no quedin impunes».

Per la seva banda, la presidenta del PP balear Rosa Estaràs, afirmà al programa «En Obert» d'IB3 que «no en deixarà passar ni una». «No me fic en la vida privada, però amb els doblers públics s'ha de ser molt escrupulós».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.