algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Uns 2.000 policies locals amb armes de foc passaran exàmens psicològics

Els agents s'hauran de sotmetre a les avaluacions cada tres anys

Prop de 2.000 agents de Policia Local de les quatre Illes que porten armes de foc seran avaluats periòdicament per un equip de psicòlegs, per examinar les seves capacitats. Així es desprèn d'un conveni de col·laboració que signaren ahir la consellera d'Interior, María Àngeles Leciñena, i el president del Col·legi de Psicòlegs de Balears (COPIB), Javier Torres, per a la realització de proves psicotècniques i entrevistes personals periòdiques als agents de Policia Local de Balears que porten armes de foc.

El reglament de Policia Local, aprovat el juny de l'any passat, inclou l'obligatorietat que els ajuntaments amb cos de policia realitzin, amb una periodicitat mínima de tres anys, una prova psicotècnica que permeti detectar anomalies de caràcter entre els agents i que siguin incompatibles amb l'ús d'armes. Aquesta obligatorietat, que afecta els 67 municipis de les Illes i una xifra propera de 2.000 agents de policia fa necessària la col·laboració de la Conselleria que, en virtut d'aquest conveni, facilitarà als ajuntaments professionals experts que puguin dur a terme les avaluacions de capacitació als agents.

A tal efecte, el COPIB ha fet una selecció d'entre tots els col·legiats de la Comunitat que compleixen amb els requisits. La previsió és que l'equip estigui format per uns 10 psicòlegs, 6 a Mallorca, 2 a Menorca i 2 a Eivissa i Formentera.

Segons consta al conveni, el COPIB trametrà a Interior, cada trimestre, informació referent al nombre de persones avaluades i dels agents que han superat i no han superat les proves. Així mateix, remetrà a l'Ajuntament l'informe dels seus agents.En aquells casos en què l'informe sigui «no apte» es farà un seguiment als tres mesos per valorar si hi ha hagut canvi en les circumstàncies que determinaren l'informe anterior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.