algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
16°

Malestar veïnal per brutors, rates i pudor al torrent de Platja de Palma

Volen solucions al problema que generen aquestes aigües estancade

Els veïns ja no aguanten més les males olors provocades per les aigües estancades del torrent de la Síquia, a Platja de Palma. Tampoc no suporten la brutícia que hi ha acumulada en els solars pròxims a la zona humida de ses Fontanelles on hi han acabat proliferant nius de rates. Com a conseqüència d'aquesta manca de salubritat, els moscards fan la vida impossible a aquells que habiten en el tram que va del balneari número 10 de Platja de Palma fins al regadiu.

Jerònia Reynés, és propietària del bar Bon Vent situat en aquesta àrea. Ella és una de les més afectades per la manca de salubritat del torrent. Reynés denuncià ahir que Emaya no desinfecta ni tracta aquestes aigües, a pesar de les constants queixes dels veïns. Creu que aquesta aigua prové de la depuradora d'aigües fecals que hi ha instal·lada a Sant Jordi. Les aigües del torrent van a parar directament a la mar. «Hi ha una gran emergència de netejar aquesta zona», recriminà la propietària del bar. Afegí que, si no és així, els negocis i els habitatges de la zona aniran a pitjor.

Per la seva banda, Emaya després de negar que les aigües de la depuradora anassin a parar al torrent, aclarí que no és competència de l'empresa netejar els solars protegits de ses Fontanelles ni els torrents. Així mateix, el Consistori respongué als veïnats que aquesta neteja està inclosa dins el pla de reconversió de Platja de Plama. No obstant això, el director general de Recursos Hídrics del Govern, Isidre Canyelles, explicà que la Conselleria ha iniciat una primera fase que va des de la gasolinera de l'Aranjassa fins al polígon de Son Oms per tapar amb formigó el curs del torrent. Això, segons Canyelles, pal·liarà els efectes naturals que provoquen les zones humides. Afegí que aquest torrent està ubicat a la mateixa cota del nivell de la mar, fet que impedeix que hi circulin corrents d'aigua per sanejar-la. La depuradora de Sant Jordi no té emissari directe cap a la mar i el seu curs es desvia cap a la depuradora número 2 de l'autopista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.