algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

La família Nigorra va engegar de manera improcedent el seu majordom

El Tribunal obliga el president del Banc de Crèdit a readmetre'l o indemnitzar-lo

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) ha revocat la sentència del Jutjat Social 4 de Palma i considera que l'acomiadament de qui fou majordom de la casa familiar de Miguel Nigorra Oliver va ser improcedent. La Sala condemna els contractants a optar entre readmetre Joaquín Reinoso o abonar-li una indemnització de 50.000 euros. Miquel Nigorra és el president del Banc de Crèdit Balear i conegut empresari immobiliari de Calvià.

La sala Social del TSJB ha atès l'argumentació del recurs del lletrat Pablo Alonso de Caso, representant del bufet A&C, en el sentit que qui va ser majordom de la família des del 1987 va estar «molt lluny d'acreditar» el 2006 el seu desig d'abandonar el lloc de treball, sinó que tot el contrari. «Les circumstàncies especials de relació laboral, el manteniment de l'ús de l'habitatge per raó del treball domèstic i estar en tractament mèdic per depressió que li impedia reincorporar-se al treball permeten entendre la inexistència de la voluntat de dimitir».

Els magistrats del TSJB assumeixen les «circumstàncies especials» del cas i assenyalen que «no ens trobam amb una relació jurídica laboral ordinària, perquè, encara que formalment l'actor és contractat per diverses empreses com a auxiliar de manteniment, la realitat material és que ha anat deixant els seus serveis a la llar familiar del president de les entitats mercantils que successivament l'han anat contractant. Per tant, sempre ha realitzat les tasques pròpies de servei domèstic com a majordom i ha ocupat, a més, un habitatge amb la seva família dins de la finca on s'ubica la llar familiar dels seus ocupadors».

Joaquín Reinoso havia sol·licitat una invalidesa permanent per motius de salut, la denegació dels quals li va ser notificada el 19 de juny de 2006. Tanmateix, malgrat no haver-se reincorporat al treball de majordom per estar en tractament d'una síndrome ansiosadepressiva, no va ser requerit pels seus ocupadors perquè aclarís la situació "i immediatament acomiadat" fins al 9 d'octubre posterior.

Els jutges, en un dictamen del qual va ser ponent Francisco J. Wilhelmi, entenen com a fet significatiu que en aquell període de temps va ser permès al majordom que ocupàs l'habitatge que tenia assignat per la prestació dels seus serveis, «ubicat dins de la finca que, com a llar familiar dels seus ocupadors, constituïa el seu propi centre de treball».

La sala jutjadora revoca d'aquesta manera la sentència de primera instància que l'any passat havia absolt les empreses IMISA, Hàbitat Golf Santa Ponsa SL i Nova Santa Ponsa Golf SA de totes les demandes del majordom Joaquín Reinoso pel seu acomiadament. La sentència just admet recurs de cassació davant del Suprem.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.