algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El finançament també centra el darrer debat entre els candidats

Reafirmació de posicions en l'encontre a Ultima Hora Punto Radio

Més de mitja hora dels tres quarts que durà el debat. La millora del finançament que reben les Illes centrà el debat dut a terme ahir a Ultima Hora Punto Radio, el darrer d'aquesta campanya entre els quatre candidats per Balears al Congrés, tot i que Marisol Ramírez (EU-EV) fou substituïda pel seu company José Manuel Gómez, que es presenta al Senat.

L'encontre, moderat pel periodista Diego Revuelta, no provocà grans enfrontaments entre els caps de llista, que es reafirmaren en les posicions mantingudes durant les darreres setmanes. Maria Salom (PP) i Antoni Garcias (PSOE) insistiren en el compromís dels seus respectius líders i partits en el fet d'afrontar la millora del finançament balear. Com sempre, es varen atribuir l'un a l'altre la responsabilitat sobre la situació actual i restaren credibilitat a les propostes de l'oponent.

Pere Sampol (Unitat per les Illes) desglosà el problema del finançament, a part de les mancances del sistema actual, en el dèficit històric i en la mala dotació de les competències transferides. Recordà que sense el pagament dels 235 milions del Fons de Suficiència, Balears rebria el mateix per habitant que la mitjana de la resta de comunitats.

Per això, com va fer al principi de la campanya i també sense èxit, oferí a la resta de candidats signar un acord perquè els diputats elegits per les Illes es comprometin a presentar en el Congrés una moció conjunta en aquest sentit.

José Manuel Gómez (EU-EV) considerà prioritari «renegociar» les competències mal transferides per avançar cap a un canvi de sistema que tingui en compte la població flotant i amb l'objectiu d'arribar a un concert econòmic amb «caràter solidari».

S'ha de dir que Garcias i Gómez compartiren amb Sampol la necessitat urgent de renegociar la transferència de competències i l'eximir Balears del pagament del Fons de Suficiència per equiparar-se a la resta de comunitats en finançament.

Salom insistí que el seu partit es compromet a aconseguir això a través del «compliment estricte» del que preveu l'Estatut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.