algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Hidalgo s'enfronta a 10.800 euros de multa per injuriar Isabel Alemany

Li digué «nazi» i «xenòfoba», segons sembla, arran d'un malentès

L'actual tinent de batle de Seguretat d'Andratx, Isabel Alemany, demanà ahir una multa de 10.800 euros per un delicte d'injúries en el judici contra l'exbatle d'Andratx, Eugenio Hidalgo, per la publicació d'un article a internet titulat El sentimiento xenófobo de Isabel Alemany, en el qual Hidalgo escometia contra la política d'Unió Mallorquina.En l'article, Hidalgo acusava a Alemany "llavors, membre de l'oposició andritxola d'UM" de tenir actituds pròpies del III Reich nazi i d'actuar com una xenòfoba. L'exbatle d'Andratx va escriure l'article presumptament injuriós com a resposta a un article d'Isabel Alemany, també presumptament injuriós, segons Hidalgo.L'article d'Alemany fou penjat a la xarxa per un internauta, que afegí uns comentaris. Per Hidalgo, aquest primer article tenia connotacions racistes contra ell, ja que insinuava que havia de marxar de l'Illa per ser foraster. Tanmateix, reconegué ahir Hidalgo en el judici, més endavant parlà amb Alemany i va entendre que la frase amb el contingut suposadament racista no estava en l'article original de la política d'UM, sinó que l'afegí la persona que l'havia penjat a internet, un agent de la policia local d'Andratx que ahir també declarà com a imputat. I, per tant, tot fou fruit d'un malentès.

Isabel Alemany mantingué ahir la seva acusació contra l'exbatle d'Andratx, malgrat que aquest assegurés haver demanat al responsable de la publicació digital que retirés el seu article. Segons Alemany, l'article va estar penjat durant molt de temps a consciència, però Hidalgo manté que ell havia ordenat retirar-lo, tal i com també certificà ahir un dels testimonis, el periodista i excap de premsa de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Andratx, Diego Feliu.

La Fiscalia començà ahir el judici mantenint una sola acusació contra el policia local que havia afegit la frase suposadament injuriosa contra Eugenio Hidalgo, però en el transcurs de les vistes decidí retirar-la i culminà el judici sense demanar cap pena per a ningú. Cal destacar que el comentari que donà lloc a l'enuig d'Hidalgo estava en castellà, mentre que la resta de l'article d'Alemany estava en català. L'exbatle assegurà ahir que pensava que Alemany havia escrit el final en castellà perquè ell ho entengués.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.