cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Salut manté per avui totes les operacions i consultes urgents a pesar de la vaga

El Sindicat ha convocat 2.400 metges de la sanitat pública a l'aturada

Gairebé uns 2.400 metges de la sanitat pública de les Balears estan convocats avui a una jornada de vaga pel Sindicat Mèdic.

El director general del Servei de Salut, Josep Pomar, volgué tranquil·litzar els usuaris de la sanitat pública i assegurà divendres que «els serveis mínims establerts permetran l'obertura tot el dia dels centres de salut» i l'atenció al «cent per cent» de les urgències dels hospitals.

Segons explicà, «tots els pacients que es troben hospitalitzats continuaran sent atesos i funcionaran amb normalitat tots els serveis sanitaris imprescindibles», com les operacions urgents, els tractaments de diàlisi, d'oncologia, rehabilitació i d'hospital de dia.

A partir d'avui s'inicia un calendari d'aturades que es desenvoluparà de la següent manera: avui i demà estan convocats els 2.400 metges que treballen en tots centres sanitaris públics de la Comunitat; dia 12 per als metges de Menorca, Eivissa i Formentera; dia 13 els quasi 500 metges interns i residents de les Illes, mentre que dia 25 estan cridats a la vaga els de Mallorca.

Aquests professionals reclamen la introducció de millores en les hores de guàrdia, el reconeixement de la carrera professional, la consolidació dels metges interins, el complement d'insularitat i millores per als metges interns residents (MIR).

El director general de l'Ib-Salut no pogué precisar si ja s'havien cancel·lat operacions, proves diagnòstiques i cites per a consultes de metges especialistes, ja que cadascuna de les deu gerències del Servei s'està encarregant d'organitzar la situació, perquè la vaga afecti tan poc com sigui possible els usuaris i pacients.

Tot i això, alguns centres hospitalaris divendres passat ja havien començat a posposar consultes i d'altres no ho feren perquè la seva previsió era que l'aturada no tindrà gaire incidència. Pel que fa a les operacions, les urgents i les programades relacionades amb patologies greus com les oncològiques «es faran en tots els casos», explicà Josep Pomar.

Respecte a la resta d'intervencions quirúrgiques, «confiam que se'n realitzin com més, millor», mentre que les que no es puguin dur a terme per falta de personal seran reprogramades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.