algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Socias prepara mesures de foment de l'ús del català entre els policies

El Govern insta el poder judicial a «compartir» la Llei de normalització

La Delegació del Govern a Balears està estudiant mesures per tractar que els agents de la Policia Nacional augmentin el seu coneixement del català, de manera que no es produeixin situacions en què els ciutadans de les Illes es vegin discriminats per no poder dirigir-se a ells en la seva llengua pròpia.

La portaveu del Govern autonòmic, Margarita Nájera, avançà aquestes mesures impulsades pel delegat Ramon Socias a l'hora de valorar la sentència dictada dijous pel Jutjat número 3 de Maó, per la qual es va absoldre un jove acusat de desobediència a l'autoritat després de parlar en català a la Policia Nacional.

«Respectam la independència del poder judicial, però reclamam la capacitat de la gent d'expressar-se en el seu idioma i en la seva pròpia llengua», manifestà la portaveu, qui recordà, a més, que existeix una Llei de normalització lingüística que data de l'any 1987, que implica un procés al qual instà a «coincidir i compartir en l'àmbit de la judicatura».

Nájera explicà que l'Executiu autonòmic ja ha fet arribar a la Delegació del Govern la necessitat d'establir mesures que solucionin els problemes que es deriven dels desconeixement del català entre els agents de Policia i assegurà que ja s'està treballant en aquest sentit. Entre les possibles solucions, la portaveu apuntà a l'organització de cursets «que facin possible que tothom parli i comprengui el català».

La darrera situació que ha tornat a posar la discriminació lingüística damunt la taula és l'acusació per desobediència a l'autoritat contra un jove menorquí que es dirigí en català a agents de la Policia Nacional, fet que originà una discussió perquè no l'entenien. Dijous, la jutgessa el va absoldre, però es negà a entrar a tractar la suposada discriminació lingüística patida pel jove i diu que no s'estava jutjant la llengua en què es parlava, sinó la desobediència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.