lluvia ligera
  • Màx: 31°
  • Mín: 25°
29°

El ple acorda que la ronda passi per darrere els habitatges de Can López

La Sala insta el Consell a iniciar la via ràpida aquesta legislatura

MARTA MEDRANO. Inca.

Després d'hores de discussió política, a les quals no faltaren retrets entre PP i PSOE, reflexions històriques per part d'Independents d'Inca i propostes com la de crear un carril bici o una barrera per evitar els renous de la ronda per part del Bloc, el ple d'Inca consensuà el traçat de la ronda nord que demanarà que al Consell que la comenci aquesta legislatura.

Ahir s'havien presentat al ple dues mocions, una del PP i una altre del PSOE, sobre aquesta infraestructura, que ha de servir per desviar 8.000 vehicles diaris que passen per dins Inca cap a Selva, Mancor o Lluc en un futur. Finalment els partits polítics acordaren aprovar només una moció per unanimitat.

El batle, Pere Rotger, acceptà demanar al Consell que la ronda no passi entre el futur Col·legi de Son Amonda i l'Institut Berenguer d'Anoia, com estava projectat inicialment, i que la via ràpida es desplaci per darrere dels habitatges de Can López. Així mateix s'acordà que la ronda nord no es converteixi en una «autopista», sinó que sigui una via de dos carrils que no estigui gaire allunyada del casc urbà i que el disseny d'aquesta infraestructura «es decideixi des d'Inca», tal com demanà el portaveu d'Independents d'Inca, Àngel García.

Les exposicions del Bloc i d'Independents sobre aquesta via ràpida van servir per acostar opinions entre els partits majoritaris. Antoni Rodríguez (Bloc) proposà canvis, que foren acceptats i que el seu disseny sigui «similar a la ronda del colesterol de Manacor».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.