nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Cort suspèn de sou el segon tècnic per corrupció amb llicències d'obra

Remet l'expedient de Miquel Amengual al jutge perquè l'investigui

L'Ajuntament de Palma suspengué ahir del sou i de les funcions, Miquel Amengual, el segon funcionari de l'àrea d'Urbanisme implicat en el cas de «corrupció» de llicències d'obra. La decisió del Consistori es dóna una setmana després que el Cos Nacional de Policia detingués el primer tècnic de Cort, Aurelio Viñals acusat de quatre delictes: tràfic d'influències, suborn, prevaricació i negociacions prohibides en la concessió de permisos d'obres. El segon funcionari tècnic d'Urbanisme, Miquel Amengual caigué set dies després en rebre, ahir mateix i de manera oficial, la notificació per part del Consistori que li prohibeix de tornar a fer feina al seu despatx fins a nova ordre. Tot i que l'Ajuntament manifestà que es tracta d'una mesura «provisional», el més provable és que el segon funcionari el traslladaran a un altre departament o no tornarà a fer feina pel Consistori.

El tècnic del departament de Seguretat dels Edificis, era soci d'Aurelio Viñals a la constructora Eina Urbana. Els dos funcionaris compartien aquest negoci privat des de l'any 2004 i exercien aquesta activitat de manera paral·lela al seu treball dins la funció pública.

Amb la intenció d'evitar que Amengual recuperés el seu lloc de feina després d'haver declarat davant el jutge i deixat en llibertat però amb càrrecs el passat 25 de febrer, l'Ajuntament de Palma decidí finalment obrir un expedient al segon tècnic. Aquest informe fou remès ahir davant el jutge perquè el sotmetés a investigació. Amengual fou citat a declarar com a part implicada en l'expedient de Viñals a causa de les investigacions que durant tres mesos ha estat realitzant la Fiscalia Anticorrupció, però el Consistori no obrí cap expedient que l'afectés directament.

L'Ajuntament de Palma, per ara, estarà a l'espera de la resolució judicial. L'obertura d'aquest expedient possibilita el fet que Amengual sigui imputat directament com a responsable d'haver participat en la trama de cobraments de favors a canvi d'agilitar llicències d'obra i no com a part còmplice de Viñals en els fets perquè existeix una denúncia directa contra la seva persona. Amengual és acusat d'haver comès un delicte de negociacions i d'activitats prohibides als funcionaris. El Consistori ja va manifestar en el seu moment que no prendria cap determinació sobre la necessitat d'obrir un expedient al segon tècnic fins que no es resolgués el primer cas que implicava Aurelio Viñals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.