cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
21°

No aturen els pisos de Can Botana perquè el dany «no és irreversible»

El jutge recorda que hi ha la possibilitat d'esbucar més endavant

ELENA BALLESTERO. Pollença.
El jutge ha rebutjat paralitzar de manera cautelar les obres de construcció de pisos a la Cala Sant Vicenç, devora el torrent de Can Botana, perquè entén que les promocions esmentades no hi ocasionen un dany «irreversible», ja que hi ha possibilitat de demolició.

Un resident d'aquesta urbanització, Leopoldo de Miguel, presentà el 27 de desembre passat un recurs contenciós administratiu contra la decisió de l'Ajuntament de concedir quatre llicències d'obra per edificar 39 habitatges, distribuïts en quatre solars. Tracta, així, de frenar l'impacte paisatgístic de les noves construccions sobre aquesta zona residencial, situada en primera línia de mar davant l'aparcament de Cala Molins, i on fins ara només existien habitatges unifamiliars.

Aquest veí argumenta que l'Ajuntament incompleix una norma complementària del Pla General d'OrdenacióUrbana de Pollença, aprovada l'any 1995, i que estableix un límit màxim de tres habitants per habitatge.

Segons s'argumenta en el recurs contenciós administratiu presentat pel veí Leopoldo de Miguel, el Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença (normativa vigent mentre no s'aprovi de manera definitiva l'adaptació al pla d'ordenació de l'oferta turística encara en tramitació) determina un màxim de 83 habitants per hectàrea. Tenint en compte que el primer dels solars de la Unac-33 (nom tècnic amb el qual es coneix la urbanització situada devora el torrent de Can Botana), on s'ha concedit llicència per a 13 habitatges, té una superfície de 2.000 m2, hi correspondrien un màxim de 17 habitants. Aplicant-hi la norma complementària, que limita a tres habitants el màxim per habitatge, segons Leopoldo de Miguel al solar de 2.000 metres s'hi podria construir un màxim de 6 habitatges, mentre que el Consistori n'ha autoritzats 13 en aquest solar i 39 en tota la urbanització.

L'Ajuntament, que ha revisat dues vegades la legalitat de les llicències concedides el darrer any de la legislatura passada, avala la seva decisió amb informes tècnics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.