muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.56°
13°

Cort saneja els 14 milions del PP pel canòdrom i dóna llum verda a la Falca

El Consistori ha liquidat 21'5 milions d'expropiacions sobre un import global de 38 milions

L'Ajuntament de Palma va aprovar ahir liquidar 20'2 milions d'euros sobre un endeutament total de 38 milions en expropiacions efectuades durant el mandat municipal del PP que no s'havien pagat, entre les quals figura l'antic canòdrom.Només amb aquesta instal·lació el Consistori ha hagut de desembutxacar 14 milions per una expropiació duita a terme el 1996 per un valor de 9'5 milions. Aquest endarreriment ha costat als comptes municipals uns 4.000 euros diaris, que s'han pagat en interessos als propietaris. El regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, manifestà que amb la liquidació d'aquest deute «històric» el Consistori desbloqueja el desenvolupament de la Falca Verda on el canòdrom quedava inclòs en la primera fase d'aquest projecte.

El regidor, després de la Junta de Govern que aprovà aquest import global, va assenyalar que la liquidació d'aquests 20'2 milions correspon a 7 expedients d'expropiacions: el mencionat canòdrom, Ca l'Ardiaca (34.746 euros), el Jonquet (45.117 euros), el particular Antonio Rado (21.055 euros), Son Oliva (2'6 milions d'euros), Son Fusteret (1'4 milions d'euros) i Coll d'en Rebassa (1'7 milions d'euros). A aquests s'ha d'afegir els 842.030 euros liquidats el mes de febrer d'una primera expropiació. Amb aquests 8 expedients, al Consistori n'hi quedaran pendents, encara, uns 25 més.

La batlessa de palma, Aina Calvo, es mostrà «orgullosa de comunicar» que és «l'actual equip de govern qui planta cara a aquest deute», fet que, segons afirmà, demostra el «gran sentit responsabilitat» de l'executiu «per sanejar de manera immediata el deute heretat». Aina Calvo va lamentar que en l'anterior legislatura no s'haguessin liquidat aquestes expropiacions, que «han estat un llast important per a la ciutat» i que «han anat acumulant un munt d'interessos pendents de pagament, que ara han de pagar els ciutadans de Palma».

En la mateixa lína, Alcover va criticar que la liquidació d'aquests expedients han anat en detriment d'altres inversions que haguessin fet molta falta a Palma. va afegir que de les 33 expropiacions, se'n liquidaran vuit en dues setmanes i les 25 restants per valor de 17'8 milions es pagaran el mes d'abril. Les vuit primeres corresponen a expropiacions amb sentència judicial ferma i les quals ja estan ocupades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.